mobile net zabrze

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Megi
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Megi »

Od zeszłego roku poszukuję Tourana, jednak zazwyczaj trafiałam na
kombinowane ofery. Przeglądałam również oferty na tourany.pl.
Rozmawiałam już kilka razy z facetem, a teraz chciałabym złożyc mu
indywidualne zamówienie, bo wiem, że takie tez realizuje. Wiem, że
chwalicie sobie samochody kupione od niego. Dlatego jesli to możliwe
podzielcie się ze mną swoją wiedzą dot. przebiegu transakcji. Macie
jakieś rady, przestrogi? Czy ktos dokonywal indywidualnego zamowienia w
mobile-net? Chętnie przyjmę każde uwagi aby móc cieszyć się razem z Wami z
komfortu podróżowania i bycia pełnowartościowym członkiem klubu :D
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

Koleżanko przeczytaj uważnie ten wątek a pewnie większość twoich wątpliwości zostanie rozwiana. Ja też kupiłem w Zabrzu i jestem ogólnie zadowolony. Jak pojawią Ci się konkretne pytania to pisz na pw.
Już nie Touran :( ale Sharan...
Megi
Kandydat

kowet pisze:Koleżanko przeczytaj uważnie ten wątek a pewnie większość twoich wątpliwości zostanie rozwiana. Ja też kupiłem w Zabrzu i jestem ogólnie zadowolony. Jak pojawią Ci się konkretne pytania to pisz na pw.
Zadałam otwarte pytanie z nadzieją, że jeśli ktoś będzie miał ochotę się ze mną podzielic swoimi odczuciami z przebiegu transakcji to to zrobi w dowolnej dla niego formie (forum lub pw). Wątpliwości co do Waszego ogólnego zadowolenia nie mam, ale diabeł tkwi w szczególe, a nie w ogóle - dlatego chciałabym wiedziec jak najwięcej.
Awatar użytkownika
AZIK
Użytkownik
Auto:: 1T3 1,4 TSI
Imię:: Michał
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: AZIK »

Megi weź sobie poprawkę, że nie wszystkie samochody w mobile-net są godne uwagi... też tam oglądałem autka i z ręką na sercu z 15 wybrałbym może 4, a z tych 4-rech odejmij 50 %, bo ktoś mi doniósł że ... że trochę mają .... mają jakby lifting przebiegu zrobiony....

ogólne opinie są pozytywne, zależy kto czego szuka, ale do końca chyba nie wolno ufać w piękne słowa sprzedającego, który na siłe chce Ci auto sprzedać...

jak wspomniałem z 15 aut upatrzyłem jedno, ale że koleś widział że oglądam to co powinienem przed potencjalnym zakupem to przestał ukrywać malowania elementów w samochodzie i inne mankamenty wybranego przezemnie egzemplarza....

generalnie było oki... ale i ja wiedziałem, za sprawą licznych przeczytanych postów na forum, na co patrzeć.... choć były to wstępne oględziny, to przed zakupem wziąłbym auto do ASO VW, gdzieś w pobliżu, celem weryfikacji pojazdu... i na pewno nie byłoby to ASO w Zabrzu (wiadomo macki ośmiornicy sięgają)

auto na zmówienie??? spoko....

ale powiedz mi jedno jak okaże się, że autko przyjedzie do RP a Tobie jednak się nie będzie podobać.... co wtedy??? raczej nie zaliczkuj tego samochodu... no nie wiem, ale takie jest moje zdanie, choć mogę się nie znać w tym temacie

a coś się tak uparła na mobile-net??? w Twojej okolicy widziałem kilka fajnych i wypasionych touranów i tańszych od zabrzańskich ofert???
Megi
Kandydat

Wiadomo, że należy miec ograniczone zaufanie do wszystkiego. O liftingu przebiegu czytałam też na innych forach. Zazwyczaj był on niewielki, tym bardziej zastanawia fakt, po co?

Zamówienie indywidualne nie wiąże się dla mnie z żadnym ryzykiem. Zaliczkowac go nie muszę, a zakup wiadomo nastąpi dopiero po obejrzeniu i sprawdzeniu.

Dlaczego akurat mobile-net? Może dlatego, że inne Tourany były za bardzo kombinowane (chyba, że miałam akurat takiego pecha, trafiając na takie) Facet z Zabrza specjalizuje się w sprowadzaniu Touranów, a co za tym idzie posiada dużą wiedzę na ich temat, chociaż dzięki temu potrafi też pewnie nieźle zamydlic oczy...
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik
Auto:: 1,9 BXE, model 2009
Imię:: Waldek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: WJ »

Megi, życzę powodzenia. Sam szukam już kilka miesięcy auta dla siebie, oglądałem kilka "stu procentowych" które okazały się jak to sama delkatnie ujęłaś - kombinowanymi.
Sam zastanawiam się nad zleceniem poszykiwań gościowi z Zabrza i chyba też pójdę w Twoje ślady - przynajmniej jako druga opcja w poszukiwaniach.
Daj znać (może byc pw) jak przebiegają poszukiwania...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Ludzie będziecie zlecać poszukajcie w Niemczech i jeden czy dwa dni urlopu i jazda, ja tak robię i zawsze jestem zadowolony i nie zdarzyło mi się jeszcze aby auto było kręcone czy "sztucznie" serwisowany, zawsze wszystko się zgadzało z historią w bazie VW. Ja osobiście nie kupie auta w kraju.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik

aki pisze:Ludzie będziecie zlecać poszukajcie w Niemczech i jeden czy dwa dni urlopu i jazda, ja tak robię i zawsze jestem zadowolony i nie zdarzyło mi się jeszcze aby auto było kręcone czy "sztucznie" serwisowany, zawsze wszystko się zgadzało z historią w bazie VW. Ja osobiście nie kupie auta w kraju.
Nie do końca to takie proste dla kogoś kto nigdy nie brał udziału w takiej akcji.
Jak się nie zna niemieckiego (poza kilkoma słowami powszechnie uznawanymi za wulgarne) i brak zaufanego mechanika króry poświęci minimum dwa dni na wyjazd za Odrę oraz brak wiedzy jak, co i gdzie w przypadku dokonywania tranzakcji to sprawa się lekko komplikuje.
No chyba, że oferujesz pomoc aki??? :>
Megi
Kandydat

Gdyby to było dla mnie takie proste, to pewnie bym tak zrobiła. W końcu do Niemiec niedaleko. Tylko ten brak doświadczenia w imporcie auta... :(
Dlatego decyduję się na Zabrze
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Ja mogę ci pomóc, mam w tym doświadczenie.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik

I własnie kogoś takiego nam/mi potrzeba. :)
Byłby kolejny pełnoprawny członek tego zacnego grona....
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Gdyby to było dla mnie takie proste, to pewnie bym tak zrobiła. W końcu do Niemiec niedaleko. Tylko ten brak doświadczenia w imporcie auta... :(
Dlatego decyduję się na Zabrze
Megi jak zaufałabyś koledze z forum to nie widzialbym problemu z załatwieniem Ci takiej sprawy...
Megi
Kandydat

Dodi jeśli jest jakaś alternatywa to chętnie zapoznam się z jej szczegółami.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Megi pisze:Dodi jeśli jest jakaś alternatywa to chętnie zapoznam się z jej szczegółami.
jak chcesz wiedziec wiecej pisz na PW...
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

Dodi pisze:Megi jak zaufałabyś koledze z forum
mówisz o sobie czy o Aki? :)
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ