polmos pisze:Darek ja ci polecam radio M-TECH legend ll i antena taką do 100cm,jak sie zdecydujesz to pomogę Ci zamontowac,zestroic i bedzie gitara
Mam takie samo CB jak Ci się sprawuje w mieście ??
kumpel ma takie,prawie to samo co uniden 520,też używa w wawce i sobie chwali,dlatego polecam Darkowi,jak nie miał stycznosci z CB to mu wystarczy.
małe OT
ja mam w touranie president george z 1.20cm anteną a w cięzarówca alan 87 + 2m antena,do tego bazówka-7m kratownica z 7m wysuwanym masztem + 7m antena,ale ostatnio sie złamała jak wiało
pozdrawiam
adam
zdecydowanie Alan...
Jeździłem autem z takim Alan pięknie działa, mało szumi,wyraźnie słychać. Mtech to podróbka z tego co pamietam unidena a wiesz jak to z podrobkami
ŁukaszTouran napisał/a:
Cytat:
Uniden 520xl jest zakazany do sprzedaży w Polsce.
Dlaczego niby zakazana jest ich sprzedaż ?
Sprzedaż zakazana w związku z decyzją Urzędu Komunikacji Elektronicznej z powodu przekroczenia norm emisji zakłóceń.
Zakazana jest sprzedaż, bo były przypadki podróbek. Ale orginalne radia Unidena wychodziły z homologacją. Mam 3 radia tego producenta i wszystkie mają homologacje i zgodność z Polskimi normami.
Generalnie Midland jest niezły co do ceny i jakości. Ale jakbym miał doradzić to ja używam Midland Legend II i nie narzekam.
Zobacz tę stronkę mają przyzwoite ceny dużo niższe niż gdzie indziej - działają także na alledrogo - i mają promocję np kup radio antena gratis. Ja właśnie kupowałem u nich cena była przyzwoita i jak powiedziałem sprzedającemu po co będę potrzebował radio to właśnie mi to doradził i nie narzekam, chociaż jakieś pół roku później padła mi końcówka mocy ale po naprawie działa.
Sprzedaż zakazana w związku z decyzją Urzędu Komunikacji Elektronicznej z powodu przekroczenia norm emisji zakłóceń.
Dotyczy to dokładnie Unidena Pro 510 XL i Unidena Pro 520 XL.
Ale można te radyjka przerobić żeby spełniały wymagania normy zharmonizowanej,radyjko oddać do UKE, (jest to płatne, ale naprawdę są to grosze).
UKE wykonuje badania i wystawia opinie oraz wyniki z badań , a my cieszymy się z pozwolenia i radyjka..
seba244 pisze:Ale można te radyjka przerobić żeby spełniały wymagania normy zharmonizowanej,radyjko oddać do UKE, (jest to płatne, ale naprawdę są to grosze).
UKE wykonuje badania i wystawia opinie oraz wyniki z badań , a my cieszymy się z pozwolenia i radyjka..
Panstwo wszystko bierze od nas co chce i robi pelna inwigilacje(wiedza o Tobie wszystko) i jeszcze dawac im radio,aby laskawie zezwolili na użytkowanie, dla mnie nie obraz sie seba244 ale jest to chore!!