Prośba o ocenę stanu pompowtyskiwaczy
-
piotreldiablo
- Przeglądacz
- Auto:: Touran AVQ 101KM
- Imię:: Piotr
Prośba o ocenę stanu pompowtyskiwaczy
Witam, czy ktoś może z doświadczonych użytkowników powiedzieć coś o stanie pompowtryskiwaczy ? Silnik 1,9 AVQ 100 KM przebieg 300 tys. pomiar na rozgrzanym silniku.
-
piotreldiablo
- Przeglądacz
Re: Prośba o ocenę stanu pompowtyskiwaczy
Jak myślisz ile wytrzyma? Jak na razie silnik pracuje normalnie i normalnie odpala.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
wesol pisze:4 gar niedomaga.
Hmmm a skąd taka diagnoza skoro na 1 garze bipy ponad normę ?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Nie bip tu jest problemem. Ktore zreszta nue sa jakies duze. Jak bedzie pod 100 to bedzie problem. Problem jest czemu na 4 garze ecm rzuca haslo by wiecej podlewac. Albo problem ze szczelnoscia tego garu albo problem z pompka. Bipy moga byc spokojnie okolo 60 jednostek na wszystkich pompkach nawet na pompkach nowych. Wazne by dawkowanie bylo rowne zawsze czy to na jalowych czy pod obciazeniem
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... dla 1.9 ??? więc kto tu pisze bzdury ?wesol pisze:Bipy moga byc spokojnie okolo 60 jednostek na wszystkich pompkach nawet na pompkach nowych...
viewtopic.php?t=3430
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
No widzisz ja tu nie pitole glupot tylko z doswiadczenia troche. Nie bede tu tlumaczyl bo poprostu mi sie nie chce tego powielac juz poraz enty. Pierwszy raz bylem na tuningu i w tune up mi Robert mowil ze pompki dobre i mimo bipow okolo 50 czy nawet 55 ale korekcji na poziomie +- 0.18 wyplul na serii 122 koni. To co pompki do luftu i lekko dlubiac no szkoda bylo przegubow i dwumasy zesmy zrobili 160km i 360 Nm choc mozna bylo cyknac smialo na dobre 170km.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
piotreldiablo
- Przeglądacz
Włąśnie o to chodzi że chcę by Robert podniósł mi moc do 130koni i zaczynam sprawdzać czy ma to sens by nie pojechać i najeść się wstydu że pompki kończą żywot. Turbo mam po regeneracji i sztywne koło zamiast dwumasu.
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Ocena pompowtryskow po screenie , ktory wrzuciles to ..... szkoda slow.
Zaden czlowiek , ktory siedzi w branzy nie wypowie sie po tym co podales chocby przez wzglad na szacunek dla wlasnej wiedzy.
Chcesz wirusowac auto to jedz do tunera, on wszystko sprawdzi i powie co dalej.
Stan pompowtryskiwaczy mozna ocenic na stole probierczym, eliminujac oczywiscie odpowiednio wczesniej tematy kompresji, wiązki , wałka czy gniazd.
Zaden czlowiek , ktory siedzi w branzy nie wypowie sie po tym co podales chocby przez wzglad na szacunek dla wlasnej wiedzy.
Chcesz wirusowac auto to jedz do tunera, on wszystko sprawdzi i powie co dalej.
Stan pompowtryskiwaczy mozna ocenic na stole probierczym, eliminujac oczywiscie odpowiednio wczesniej tematy kompresji, wiązki , wałka czy gniazd.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
-
piotreldiablo
- Przeglądacz
Skoda słów to na ten twój warsztat i twoją wiedzę. Może w necie jesteś mądry ale w rzeczywistości głupio gadasz i w okolicy jesteś uznawany za cwaniaka. Wstępna ocena pompek przez vag to wstęp by robić cokolwiek. Wyznaję zasadę że jeśli chce sie coś robić, należy zacząć od podstaw a nie tak jak ty piszesz że to co wstawiłem jest śmieszne i należny sprawdzić mompki na stole. Każdemu swojemu klientowi proponujesz sprawdzenie mompek w ten sposób ? Czy jednak biegniesz po vcds? No tak nie biegniesz po vcds tylko od razu wyciągasz bo jak piszesz "każdy szanujący sie warsztat nie wypowie się na temat sreena z vcds" Koledze je* auto i wole dać post na forum jak jechać do Ciebie.
Gdybyś jednak miał trochę wiedzy i szacunek do klienta twoja wypowiedz powinna być taka:
"Kolego po wstępnej diagnozie vcds-em widzę już zbyt duże wartości odbiegające od normy. Zalecam wstrzymanie się z zawirusowaniem auta lub sprawdzenie szczegółowe dalszego staniu pozwalającego potwierdzić czy pompki są sprawne czy nie" Wtedy klient decyzję co chce i za co płaci.
Gdybyś jednak miał trochę wiedzy i szacunek do klienta twoja wypowiedz powinna być taka:
"Kolego po wstępnej diagnozie vcds-em widzę już zbyt duże wartości odbiegające od normy. Zalecam wstrzymanie się z zawirusowaniem auta lub sprawdzenie szczegółowe dalszego staniu pozwalającego potwierdzić czy pompki są sprawne czy nie" Wtedy klient decyzję co chce i za co płaci.
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Otoz kolego poniosło Cie troszeczkę, ale coz.... nie ma sensu z mojej strony dyskusja z czlowiekiem, ktory nie dostrzega lub nie potrafi rozroznic tego , ze zadugerowalem poprawne sprawdzenie , a nie wrozenie z fusów.
Ja kolego mam na tyle doswiadczenia, ze po sprawdzeniu dokladnym auta potrafię podjąć decyzje czy pompowtryski wariuja czy trzeba je wyjmowac czy nie i nigdy bez potrzeby tego nie czynie.
Wspolczuje Ci Twojego stanu umyslu.
Ja kolego mam na tyle doswiadczenia, ze po sprawdzeniu dokladnym auta potrafię podjąć decyzje czy pompowtryski wariuja czy trzeba je wyjmowac czy nie i nigdy bez potrzeby tego nie czynie.
Wspolczuje Ci Twojego stanu umyslu.
Jacek V-TEC Łowicz
tel.509963064
tel.509963064
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Cwaniak jakich mało, kant i oszust kolego..... Ostatnio jak do jego trafiłem z samochodem na lawecie o 22 to jak myślisz ? Nie odbierał telefonu i udawał niedostępnego ? Nie. Przyjechał do warsztatu pomógł zorganizować nocleg, zawiózł do hotelu, pomógł ogarnąć transport do domu. Jednak Jacku to co ostatnio nam mówiłeś to jest prawdapiotreldiablo pisze:Skoda słów to na ten twój warsztat i twoją wiedzę. Może w necie jesteś mądry ale w rzeczywistości głupio gadasz i w okolicy jesteś uznawany za cwaniaka. Wstępna ocena pompek przez vag to wstęp by robić cokolwiek. Wyznaję zasadę że jeśli chce sie coś robić, należy zacząć od podstaw a nie tak jak ty piszesz że to co wstawiłem jest śmieszne i należny sprawdzić mompki na stole. Każdemu swojemu klientowi proponujesz sprawdzenie mompek w ten sposób ? Czy jednak biegniesz po vcds? No tak nie biegniesz po vcds tylko od razu wyciągasz bo jak piszesz "każdy szanujący sie warsztat nie wypowie się na temat sreena z vcds" Koledze je* auto i wole dać post na forum jak jechać do Ciebie.