Spryskiwacz szyby przód i tył i tylna wycieraczka
-
ckcaddy
- Przeglądacz
- Auto:: caddy 1,9 TDI bsu
- Imię:: wojtek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
to może 646 zamiast 404 ?Marko_77_ pisze:Udał się naprawić przedni spryskiwacz. Dla zainteresowanych dostałem informacje w serwisie że od 2010 roku nie ma już przekaźników nr 404 a w zamian za niego jest 646. U mnie po wymianie wszystko działa jak narazie. Pozostało mi jeszcze naprawa tylniego spryskiwacza
caddy(lepsza wersja tourana) life 1,9 TDI 75/139 KM BSU, skrzynia JCY, typ handlowy 2KBD52, model CA, 2009, bordo metalik, średnio 6,2l/100km, dołożone RNS 510, tempomat, kierownica skóra multi, światła dzienne w trybie amerykańskim 64%, MFA+, czarne światła AL przód
-
thomas_81
- Przeglądacz
- Auto:: Touran AVQ 1.9 2004
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
bylem dzisiaj u mechanika i sprawdzil mi te przekazniki 404 i one sa dobre.Nie wiedzialem gdzie ich szukac marynarz miales racje sa takie .Takze teraz to nie wiem co juz o tym myslec moze manetka jest padnieta ale wycieraczki chodza chyba ze sa na innych stykach w manetce.
Pozdrawiam
thomas_81
Pozdrawiam
thomas_81
Thomas_81
-
thomas_81
- Przeglądacz
- Auto:: Touran AVQ 1.9 2004
- Podziękował: 2 razy
marynarz75 pompka dziala bo wczesniej mi sprawdzal gosciu teraz bede sie kierunkowal na manetke wycieraczek.
-- 28 lis 2013, o 14:10 --
hej dzisiaj bylem u kolejnego elektryka i mowil mi ze pompka dziala a jak podaje napiecie z manetki to podlaczyl zarowke i ona swieci i za chwile przygasa czy bedzie to manetka bo juz jestem gotowy kupic
Pozdrawiam
thomas_81
-- 28 lis 2013, o 14:10 --
hej dzisiaj bylem u kolejnego elektryka i mowil mi ze pompka dziala a jak podaje napiecie z manetki to podlaczyl zarowke i ona swieci i za chwile przygasa czy bedzie to manetka bo juz jestem gotowy kupic
Pozdrawiam
thomas_81
Thomas_81
- hary
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9TDi '06
- Imię:: Mateusz
Re: Spryskiwacz szyby przód i tył i tylna wycieraczka
Witajcie. Mam problem. Dzis hmmm -8 a spryskiwacze szyb przód i tyl nie działają. Nawet jak byly mrozy po -18 to działały. A dzisiaj d u p a 
Najpierw zaczęły słabo psikać potem wcale. Pierwsze co pomyślałem plyn sie skończył. Fakt jak zajrzałem płynu byli ledwo co na dnie jednak żadna kontrolka sie nie zapaliła. Dolalem nowy plyn spryskiwacze nadal nie działają a pompkę słychać
Pomocy !
Najpierw zaczęły słabo psikać potem wcale. Pierwsze co pomyślałem plyn sie skończył. Fakt jak zajrzałem płynu byli ledwo co na dnie jednak żadna kontrolka sie nie zapaliła. Dolalem nowy plyn spryskiwacze nadal nie działają a pompkę słychać
Pomocy !
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Może wężyk masz pęknięty. Po psikaniu sprawdź czy nie masz mokro w okolicach nadkola od strony pasażera. Bo pewnie nie czujesz zapachu płynu w aucie?

-
Bar88
- Początkujący
- Auto:: 1,9TDI AVQ, 2003
- Imię:: Bartek
A ja mam taki problem ze od kiedy podłaczylem spryskiwacze reflektorów to spryski przedniej szyby od strony kierowcy leje strumieniem (jak z kranu bez sitka) a nie robi wachlarzu tak jak od strony pasazera:/ co moze być przyczyna zaznaczam ze wczesniej bylo normalnie po obu stronach. poprzedni wlasciciel odlaczyl spryski a otwor gdzie przychodzila pomka zapchal sruba cirka 20":/
"Bo diesel płynie w naszych żyłach..."
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
koledzy u mnie taka sama sytuacja nie działa sprysk przód tył i tył wycieraczka bezpieczniki całe ,wymieniłem oba przekaźniki 404 na 646 na bornetzie ,pompkę wyjęłem sprawdziłem na krótko to działa ,napiecie na wtyczce pompki jakie sie pojawia po włączeniu manetką to 046 nieco mało,wtyczki czyste nie mokre,przekaźniki cykaja jak manetkę wciskam pompka nie rusza nawet jak testy na bornetzie robię,czego by się tu jeszcze czepić ?dziś podmianka manetki była ale nic to nie dało .
no i wyszło szydło z worka bornetz niestety do wymiany czemu się woda pojawiła tam to nie wiem dziś na podmiankę wsadziłem inny bord i działa wszystko moj bord w innym touranie brak sprysków i tylnej wycieraczki

no i wyszło szydło z worka bornetz niestety do wymiany czemu się woda pojawiła tam to nie wiem dziś na podmiankę wsadziłem inny bord i działa wszystko moj bord w innym touranie brak sprysków i tylnej wycieraczki

pozdrawiam
-
werzaba
- Kandydat
- Auto:: Touran 2006
Panowie, u mnie też przestał nagle działać spryskiwać przód oraz wycieraczka tył i spryskiwacz tył, reszta działa normalnie - czy już ktoś zdiagnozował przyczynę i sposób rozwiazania problemu czy muszę szukac jakiegoś speca - mechaniora?
A swoją drogą czy macie jakiś sprawdzony warsztat w Gdańsku lub okolicy?
A swoją drogą czy macie jakiś sprawdzony warsztat w Gdańsku lub okolicy?
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Bezpieczniki sprawdzone????
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
ja to miałem dobierz się do bornetza najlepiej wyjmij go całkiem ,wyczysc wtyczke odpowiedzialna za te sprawy chyba wtyczka J nie pamiętam i przekaźniki tez wyczysć ja tam miałem zalane nie wiem skąd się tam woda wzięła ale bord mialem aż do owymiany
pozdrawiam