nie pali gdy temperatura zewnętrzna jest powyżej 26 stopni
-
jasio99
- Auto:: touran bls 07
- Imię:: janusz
nie pali gdy temperatura zewnętrzna jest powyżej 26 stopni
Mój touran gdy temperatura jest powyżej 26 stopni (i postoji ok 2godz) często (nie zawsze) - nie odpala !!!! Kręci lecz nie pali, przypadkiem odkryłem ,że jak przewietrzę kabinę otwierając drzwi kierowcy i pasażera na ok 1 minutę to pali od razu ale potem świeci się kontrolka- uszkodzony airbag.Jeśli ktoś miał taki przypadek lub wie co jest przyczyną proszę o pomoc !!! Oczywiście byłem u różnych autoryzowanych i nie autoryzowanych specjalistów i albo nie dają rady albo proponują b.drogą naprawę ale bez gwarancji dobrego rezultatu. ..
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Re: nie pali gdy temperatura zewnętrzna jest powyżej 26 stop
A skanowałeś VCD-sem jakie błędy masz ?
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
A jaka to droga naprawe proponuja?
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
-
jasio99
- Auto:: touran bls 07
- Imię:: janusz
tak skanowałem - błędów jest mnóstwo- główny to uszkodzony immobilizer. A w serwisie proponują jego wymianę lecz co ciekawe - nie dają gwarancji że usterka zniknie !!! Aha - jesienią zimą i wiosną- jest wszystko okey ! PS. najgorsze jest to że zwykle nie pali jak gdzieś się spieszę ! myślałem ,że winne są luty przy poduszce ale nie- też nie pali jak ona się wyświetla że uszkodzona.Próbowano też wymieniać sterowniki, które są pod kierownicą - lecz bezskutecznie. itd...
-- Pt lip 21, 2017 21:33 --
Jeżeli chodzi o błędy to jeszcze najczęściej pokazuje- licznik,zegary . W związku z tym spróbowałem - wyjąłem zegary i zostawiłem auto na słońcu na 2 godziny - po przyjściu i włożeniu ich niestety nie odpalił (czyli to nie zegary).Ponownie proszę o pomoc Was wszystkich ! Aha -najlepiej byłoby odczytać błędy w momencie jak nie odpala ? więc gdzie i u kogo mogę kupić Vaga- żeby zrobić to samemu.
-- Pt lip 21, 2017 21:33 --
Jeżeli chodzi o błędy to jeszcze najczęściej pokazuje- licznik,zegary . W związku z tym spróbowałem - wyjąłem zegary i zostawiłem auto na słońcu na 2 godziny - po przyjściu i włożeniu ich niestety nie odpalił (czyli to nie zegary).Ponownie proszę o pomoc Was wszystkich ! Aha -najlepiej byłoby odczytać błędy w momencie jak nie odpala ? więc gdzie i u kogo mogę kupić Vaga- żeby zrobić to samemu.