Witam.
Dzisiaj z ASO odebrałem samochód po założeniu blokady na skrzynię biegów (manual). Efekt jest taki, że przy zmianie 2->3 i 3->4 słychać takie pukania/stuki, które dochodzą spod tej osłonki, która otacza lewarek. Co magicy mogli zepsuć?
Stukanie lewarka po założeniu blokady
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Re: Stukanie lewarka po założeniu blokady
Chłopie,jedź do ASO gdzie tobie to zakładali i reklamuj. Nic nie ma prawa pukać/stukać.Cetusek pisze:Witam.
Dzisiaj z ASO odebrałem samochód po założeniu blokady na skrzynię biegów (manual). Efekt jest taki, że przy zmianie 2->3 i 3->4 słychać takie pukania/stuki, które dochodzą spod tej osłonki, która otacza lewarek. Co magicy mogli zepsuć?
-
Cetusek
- Początkujący
- Auto:: TSI 1.4 2017 Highline
- Imię:: Marek
Oczywiście, że byłem w ASO i reklamowałem. ASO twierdzi, że wszystko jest zrobione zgodnie ze sztuką i nie poczuwa się dalszych napraw.
Jest jakaś instytucja odwoławcza? Ciekaw jestem co powiedziałoby inne ASO. Czy oni ze sobą trzymają?
Jest jakaś instytucja odwoławcza? Ciekaw jestem co powiedziałoby inne ASO. Czy oni ze sobą trzymają?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Nie nie trzymaja. To w koncu konkurencja. Jedz do innego aso.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Zgodnie ze sztuką dostarczyli Ci auto które teraz wydaje dziwne dźwięki?
Niech Ci dadzą na piśmie informacje że stuki które pojawiły się po montażu blokady w ich zakładzie, nie wpływają na pracę mechanizmu zmiany biegów jak i samej skrzyni.
Niech Ci dadzą na piśmie informacje że stuki które pojawiły się po montażu blokady w ich zakładzie, nie wpływają na pracę mechanizmu zmiany biegów jak i samej skrzyni.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Ale zadne aso nie wystawia i nie jest zobligowane do wystawiania dziwnych pism. To nie rzeczoznawca. Zglasza tylko problem bo auto na gwarancji. Stuka i tyle. Maja zweryfikowac co i naprawic. Nie jest powiedziane ze stukanie powstalo przez montaz tej blokady. Moze taki zbieg okolicznosci. Dlatego moze nawet pojechac do innego aso i powiedziec tylko ze stuka i tyle.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC