Ńie ładuje telefonu z gniazda zapalniczki

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
arek7812
Przeglądacz
Auto:: VW TOURAN 1,9 AVQ
Imię:: Arek
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Ńie ładuje telefonu z gniazda zapalniczki

Post autor: arek7812 »

Witam
Panowie tak jak w temacie.Kupiłem trzecią ładowarkę i dopiero teraz zauważyłem że po podłączeniu do gniazda zapalniczki ładowarki telefon nie jest ładowany a ładowarka z telefonem zachowuje się jak by ją podłączał i rozłączał
Dodam że ładowanie nawigacji odbywa się prawidłowo.A telefon w które gniazdo bym nie podłączał i jaki kolwiek telefon to jest to samo co w opisie.
Awatar użytkownika
Robal
Przeglądacz
Auto:: Touran, BKC, 2004
Imię:: Marcin
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Ńie ładuje telefonu z gniazda zapalniczki

Post autor: Robal »

Ja miałem jedną taką, która nie dawała rady i rozłączała się co jakiś czas a np słuchawkę bluetooth ładowała bez problemu.
Nawigacja ma mniejsze potrzeby niż telefon.
Napisz więcej danych o ładowarkach i telefonie.
Zmierz napięcie w gnieździe zapalniczki podczas ładowania nawigacji / telefonu i porównaj może jest spadek.
Sprawdź bezpiecznik, może jest nadpalony.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

navi raczej ma spore zaporzebowanie. z tym ze tu pewnie podpinal juz na firmowej ladowarce tej navi. Lipna ladowara moze byc ta od telefonu i tyle. Sporo do zaplaniczki dochodzi prad to problem lezy w samej ladowarce lub kablu tej ladowarki. Sporo takich kabli juz przeabialem majstrowalem bo nawet nowe w sklepie za 11 zl bywaja takie ze mimo ze ladowarka moze dac nawet 2000mA to kabel jest tak lichy ze do telefonu dociera zaledwie 300-400 mA. Wtyki mini micro usb tez wiele maja do gadania.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
swimmer
Expert
Auto:: VW Touran
Imię:: Lukasz
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: swimmer »

sprawdź zapotrzebowanie baterii swojego telefonu.
mam podobnie na oryginalnej ładowarce samsung - S4 ładuje się bez problemu, a jak podłącze do NEXUSa to nawet nie podtrzymuje baterii... po zakupie ładowarki 2,4 A problem się rozwiązał.
identyczną sytuacje miałem też z kamera samochodową, spaliła mi się oryginalna ładowarka i taka kupiona na sztukę też nie dawała rady, do miała za mały prąd ładowania.
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Dokładnie tak jak koledzy wyżej piszą, lipna ładowarka przyczyną, ja miałem tak że ładowarka zamiast ładować zżerała mi baterie z telefonu a i kabelek łączący też jest ważny, najlepiej używać kabelek jakikolwiek ale oryginalny a kupić tylko dobrą markową ładowarkę z wyjściem usb 2A.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Ja do sklepu wparowalem z powerbankiem ktory spokojnie moze dac 2000mA. Podoinalem pod swoj telefon rozne kable i nawet cena kabla nie odzwierciedlala. Raz 300mA na innym 800mA. Jak juz daje 1200mA to biore ale max co dorwalem to 1900mA. Dlugosc kabla ma tez znaczenie.
Telefon pobiera okolo 400-600mA zaleznie jaki i jak ustawiona jasnosc.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
Krzych-sob
Przeglądacz
Auto:: VW Touran AVQ, 2003
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: Krzych-sob »

To i ja coś dodam,
a mianowicie podobna przypadłość fon Xiaomi Redmi note3 Pro - bateria 4000mAh.
Miałem ori ładowarkę od tabletu dość mocna ok 2400mAh, lecz w zeszłym roku jadąc na wczasy podpiąłem pod 2 różne fony i problemy z ładowaniem, fony gorące, przerwy w ładowaniu, ładowarka też się mocno grzała, trzeba było co rusz rozpinać i po rozładowaniu baterii znowu podpinać.
W tym roku jechałem na ori ładowarce samochodowej Nokia (nieczytelna etykieta).
Wyjeżdżając spod domu podpiąłem do Xiaomi i do samego Darłowa zero problemów. Doładowała baterię i wskazała na fonie rozłączenie ładowania i korzystanie z ładowarki ponad 300km - zero grzania, zero problemów.
Także jak chłopaki podpowiadają wina może być w kablu, ładowarce jeśli nie firmowe.
ODPOWIEDZ