Przegub wewnętrzny dsg
-
czester-11
- Początkujący
- Auto:: Touran,BKD,2005
- Imię:: sylwester
Re: Przegub wewnętrzny dsg
Hi
Moze ktos mi podpowie
Mam taki oroblem zmienilem oba przeguby wew bo mi trzeslo buda. Byla poprawa oozostalo lekkie trzesienie ale to pewnie przez opony z lewej strony tak myslalem. Teraz padlo mi lozysko amora lewa strona i zaczelo sie od nowa z lewej strony. Z prawej jest ok przegob gkn . Z lewej nie jestem pewien oryginalnosci przegubu.
Podczas jazdy i dodawaniu i odejmowaniu gazu slychac i czuc stuki gdzies z lewej na polosi.
Podnioslem lewa strone i bez obciazenia na odpalonym tez tak jest. Stawiam na ten przegob ewentualnie polos .
Ale mam pytanie czy jest z tej strony jakies lozysko w skrsyni tam gdzie sie przykreca przegob i moglo sie rozleciec. Biegi zmienia normalnie jak rozpedze i odouszcze gaz to jedzie normalnie tylko jak daje i odouszczam to taki jakby luz na orsegubie byl.
Zamowilem cala oolosc kompketna ale kolega mnie doluje ze ro jakies lozysko w skrzyni.
Moze ktos mi podpowie
Mam taki oroblem zmienilem oba przeguby wew bo mi trzeslo buda. Byla poprawa oozostalo lekkie trzesienie ale to pewnie przez opony z lewej strony tak myslalem. Teraz padlo mi lozysko amora lewa strona i zaczelo sie od nowa z lewej strony. Z prawej jest ok przegob gkn . Z lewej nie jestem pewien oryginalnosci przegubu.
Podczas jazdy i dodawaniu i odejmowaniu gazu slychac i czuc stuki gdzies z lewej na polosi.
Podnioslem lewa strone i bez obciazenia na odpalonym tez tak jest. Stawiam na ten przegob ewentualnie polos .
Ale mam pytanie czy jest z tej strony jakies lozysko w skrsyni tam gdzie sie przykreca przegob i moglo sie rozleciec. Biegi zmienia normalnie jak rozpedze i odouszcze gaz to jedzie normalnie tylko jak daje i odouszczam to taki jakby luz na orsegubie byl.
Zamowilem cala oolosc kompketna ale kolega mnie doluje ze ro jakies lozysko w skrzyni.
- jaras99
- Specjalista
- Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
mam podobne objawy i jak zdążyłem rozpoznać temat, to wina skrzyni. U mnie najbardziej jest obserwowalne w momencie odjęcia gazu i dojeżdzania np do skrzyżowania. Jak DSG zrzuca bieg to czasami jest taki moment, jakbym na N jechał, po czym czuć jakby wrzucał bieg i wyhamowuje już biegiem. Wszystko trwa dosłownie sekundę i też mam wrażenie że to wina przegubów wewnętrznych. Ponadto jak ruszam np z świateł, to w pierwszej fazie drży buda i tak jakby delikatnie poszarpywało. Jak już ruszę to wszystko już jest OK.
By the way
U mnie na podniesionych jak i opuszczonych kołach ewidentnie czuć luzy na przegubach wewnętrznych, lewym i prawym w podobnym stopniu. Nie wzdłuż półosi, tylko poprzecznie. Jak ruszam energicznie to słychać takie cyk-cyk metal o metal. Czy to wskazuje na ich zużycie?
czy półoś o numerze 7N0407764D będzie pasować? W ETKA na obrazkach nie dostrzegam różnic, ale sugerowanie się tylko obrazkami jest chyba zgubne
http://allegro.pl/vw-sharan-polos-prawa ... 83180.html
By the way
U mnie na podniesionych jak i opuszczonych kołach ewidentnie czuć luzy na przegubach wewnętrznych, lewym i prawym w podobnym stopniu. Nie wzdłuż półosi, tylko poprzecznie. Jak ruszam energicznie to słychać takie cyk-cyk metal o metal. Czy to wskazuje na ich zużycie?
czy półoś o numerze 7N0407764D będzie pasować? W ETKA na obrazkach nie dostrzegam różnic, ale sugerowanie się tylko obrazkami jest chyba zgubne
http://allegro.pl/vw-sharan-polos-prawa ... 83180.html
-
czester-11
- Początkujący
- Auto:: Touran,BKD,2005
- Imię:: sylwester
Ja zmieniłem jeszcze raz przegoby na nowe i lewa półoś i po kłopocie . Prawy wew jakiś oszukany był bo go dosłownie zmielilo .
-
maciek210
- Kandydat
- Auto:: touran I 2.0 tdi bkd dsg
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 3 razy
Witam !
Mam pytanie do obeznanych w temacie.Czy półoś napędowa prawa(długa)przy skrzyni dsg powinna mieć jakąś podpore?Wiem ,że przy normalnej skrzyni biegów jest z podporą.Pozdrawiam
Mam pytanie do obeznanych w temacie.Czy półoś napędowa prawa(długa)przy skrzyni dsg powinna mieć jakąś podpore?Wiem ,że przy normalnej skrzyni biegów jest z podporą.Pozdrawiam
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Skrec kola w jedna strone i kuknij czy prawa jest dluzsza od lewej.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Zależy od rocznika, ja w aucie z DSG z 2005 roku mam wałek pośredni i obie półosie równesto2 pisze:Nie ma podpory.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
A ja z 2006 i prawa jest dłuższaCesarz pisze:Zależy od rocznika, ja w aucie z DSG z 2005 roku mam wałek pośredni i obie półosie równesto2 pisze:Nie ma podpory.
-
KaGeBe
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0TDI 140KM 2005r
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Witam, odkopie dekikatnie
potrzebuje dość pilnie kupić przeguby wewnętrzne do mojego auta 2.0 140km dsg 2005r nr vin WVGZZZ1TZ6W046785 pomoże mi ktoś jakie potrzebuje po nr lub link do np. intercars ?