Pielęgnacja karoserii. Przykładowe zestawy i intrukcje.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Panowie,wszystko fajnie i nie ma problemu,żebym zobaczył wasze zestawy(swój arsenał też wezmę,żebyście nie czuli się samotni
)
,ale żeby się nie okazało,że prawie nikt nic nie będzie chciał i głupio wyjdę przed właścicielem sklepu
Także proszę o napisanie tutaj,jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem jakiegokolwiek zestawu na zlot,żebyśmy mogli sami podziałać na swoich autach
Dodam,że wychodzi wszystko dużo taniej,bo oszczędzacie na przesyłce i macie dostawe do rąk własnych przez wujka Mateusza

Także proszę o napisanie tutaj,jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem jakiegokolwiek zestawu na zlot,żebyśmy mogli sami podziałać na swoich autach

Dodam,że wychodzi wszystko dużo taniej,bo oszczędzacie na przesyłce i macie dostawe do rąk własnych przez wujka Mateusza

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Muti
- Władca postów
1. Do końca marca 
2.rock4, używam myjki,bo to przyspiesza mi robote,a klienci chcą zawsze szybko,ale spokojnie można sobie dać rade bez myjki
Podam ci przykład jak,jeżeli auto jest mocnoo brudne,ale oczywiscie najbezpieczniej dla lakieru robić tak zawsze.
Kupujesz opryskiwacz taki jak do roślin pompowany od góry pojemność około 1,5-2L.Może być większy. Lejesz ciepłą wodę do niego i jakiś płyn do pre-washu(30-100ml/litr zależnie od brudu) np. ValetPro Citrus Pre-wash,albo jakaś pianę aktywną.
Spryskujesz suche auto.Czekasz 5minut,aż brud zmięknie i spłukujesz wężem.Później już normalne mycie.

2.rock4, używam myjki,bo to przyspiesza mi robote,a klienci chcą zawsze szybko,ale spokojnie można sobie dać rade bez myjki

Podam ci przykład jak,jeżeli auto jest mocnoo brudne,ale oczywiscie najbezpieczniej dla lakieru robić tak zawsze.
Kupujesz opryskiwacz taki jak do roślin pompowany od góry pojemność około 1,5-2L.Może być większy. Lejesz ciepłą wodę do niego i jakiś płyn do pre-washu(30-100ml/litr zależnie od brudu) np. ValetPro Citrus Pre-wash,albo jakaś pianę aktywną.
Spryskujesz suche auto.Czekasz 5minut,aż brud zmięknie i spłukujesz wężem.Później już normalne mycie.

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Ja bym chciał zamówić pojedynki z poszczególnych zestawów, jest taka możliwość?
1. All Purpose Cleaner Nielsen Cyclone 1l rozcienczalność do 1:100
Cena w sklepie-->28,00zł po rabacie--> 26,60zł
2. Meguiars Ultimate Compound
Cena w sklepie-->54,99 po rabacie-->51,20zł
3. Cleaner pod wosk Duragloss Bonding Agent #601 236ml-bardzo dobry cleaner
Cena w sklepie-45,90zł-->po rabacie 43,50
Łącznie 121,30.
Proponował bym jeszcze wrzucić troche aplikatorów, bo mi by się przydały, a jak już się ktoś zacznie bawić w detailing, to mu potem braknie i lepiej zakupić kilka sztuk, niż potem płacić za przesyłke przy 2, czy 3 aplikatorach.
1. All Purpose Cleaner Nielsen Cyclone 1l rozcienczalność do 1:100
Cena w sklepie-->28,00zł po rabacie--> 26,60zł
2. Meguiars Ultimate Compound
Cena w sklepie-->54,99 po rabacie-->51,20zł
3. Cleaner pod wosk Duragloss Bonding Agent #601 236ml-bardzo dobry cleaner
Cena w sklepie-45,90zł-->po rabacie 43,50
Łącznie 121,30.
Proponował bym jeszcze wrzucić troche aplikatorów, bo mi by się przydały, a jak już się ktoś zacznie bawić w detailing, to mu potem braknie i lepiej zakupić kilka sztuk, niż potem płacić za przesyłke przy 2, czy 3 aplikatorach.
- Muti
- Władca postów
niko02, szczerze to polecam Ci bardziej VP Citrus T&G remover lub Shiny garage citrus T&G(ten produkt to chłopaki z poznania dali do firmy produkującej chemie,zeby zrobili taki sam jak VP-testowałem i jest praktycznie to samo!)
Pomimo,że jest o połowe mniejszy jest wydajnieszy,przyjemniej się pracuje i jego wszechstronność jest bardzo duża.
Nielsena mam gdzieś na półce zakurzonego,chwilę używanego dopóki nie kupiłem VP. Śmierdzi naftą,skuteczność i wydajność bardzo średnia..
Pomimo,że jest o połowe mniejszy jest wydajnieszy,przyjemniej się pracuje i jego wszechstronność jest bardzo duża.
Nielsena mam gdzieś na półce zakurzonego,chwilę używanego dopóki nie kupiłem VP. Śmierdzi naftą,skuteczność i wydajność bardzo średnia..