Tu masz moją nową pompkę, którą zakładałem kilka miesięcy temu:

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

Masz dogrzewacz-Zuheizer zacznij od lektury a w szczególności 1 srtona w tym temacie. Po krótce zeby miec ogrzewanie postojowe musisz miec piec -Standheizung thermo top V lub ttVevo lub ttevo oraz lub ewentualnie panel ckimatic/climatronic z funkcją Webasto,moduł IPCU. Sterowanie za pomocną radiową telestart t91r t100htm.gsm- thermocall tc3/4 .programator- multicontrol/ jajko.lub z licznika -pelen czerwony fis . Biale i kolorowe zegary w zależności od SW pieca. Wszystko jest pieknie opisane na 1str.karolek_ust pisze:Panowie do zimy chce ogarnąć swoje Websto oto scan :
Adressword : 18
Nazwa :Ogrzewanie dodatkowe / postojowe
Numer VAG :1K0815071H
Opis ster. :Zuheizer 031
Wersja SW :1312
Kodowanie :0000011
Komunikacja :TP2.0, CANT=300 CANE=325
Znalezione bledy
0298 Wskaznik poziomu paliwa
0583 Czujnik temperatury
0587 Pompa obiegowa
0582 Urzadzenie grzewcze przegrzane
0525 Sterownik w zestawie wskazników
od czego zacząć wymienić by zadziałało , bo na Webasto się nie znam i czy jak zmienię na Panel z włącznikiem to będę mógł sam je załączać.
Gabarytowo to ten sam piec co ttv. Jeśli wczesniej mialeś ttv(w co wątpię) to jak najbardziej podejdzie. W linku ,który Tobie podałem podłączenie ttv i ttvevo jest identyczne. Nie wiem jak w seacie jest z magistralą CAN high i low. Piecyk zawsze można bedzie uruchomić programatorem/telestartem/tc4 za pomocą sygnału W-bus. Nawiew wysterować modułem IPCU.lav1982 pisze:Dzięki Tomek, czy ktos wypowie sie, czy te vevo nr 5K0815005B z 2014 r. podejdzie do auta?
Rozpiska pinów w gatewaylav1982 pisze:Nie mialem zadnego webasto a chcem zalozyc (bo mam w drugim aucie i to swietna sprawa zima) a po rozmowie z jarrym mowil zebym zakladal vevo bo jest lepsze...
Altea ma ten sam bord jak w Touranach i taki sam gateway moj -> 1K0-907-530 L (9bajt)
tylko strasznie wysoko jest wsadzony moduł i ciezko bedzie sie do niego dostac, a patrzac na schemat instalacji czy Cany H i L to w radiu nie sa te same przypadkiem?
Rozpiska pinów w gatewaylav1982 pisze:Nie mialem zadnego webasto a chcem zalozyc (bo mam w drugim aucie i to swietna sprawa zima) a po rozmowie z jarrym mowil zebym zakladal vevo bo jest lepsze...
Altea ma ten sam bord jak w Touranach i taki sam gateway moj -> 1K0-907-530 L (9bajt)
tylko strasznie wysoko jest wsadzony moduł i ciezko bedzie sie do niego dostac, a patrzac na schemat instalacji czy Cany H i L to w radiu nie sa te same przypadkiem?

lav1982 pisze:Rozpiska znam i to wszystko czytalem, wiec nie ma sensu wklejac tego. Pytalem o CANY od Radia i jak masz taka rozpiske to mozesz zapodac... a ja jestem prawie pewny ze to te same CANy i zawsze to blizej sie w nie wpiac...
8