Te rayjka może nawet robić ta sama fabryka co dla grupy VAG, ale kryteria jakościowe będą inne i już jakość wszystkiego teżbędzie zupełnie inna
Kup, przynajmniej będziesz się mógł wypowiedzieć czy jest dobre
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Rauko pisze:RCD510? Nawet taniej wyjdzie i dźwięk na 100% lepszy niż MFD2 i chińszczyzny razem wzięte Ostatnio miałem przyjemność posłuchać i sam mam zamiar to radyjko kupić.
A nawigację mam i polecam oddzielnie, bo Automapa jest dużo lepsza od mapki VW
A tu proszę, ktoś ożenił RCD510 i automapę... Link
Hmmm a zwróciłeś uwagę na słowa "prawie jak RNS 510? Ja mam taką podróbkę RNS 510 i też jest prawie ale działa automapa chociaż faktycznie to chyba jest RNS 510..
morfeusz33 pisze:chociaż faktycznie to chyba jest RNS 510..
Nie, to nie jest RNS510 - to jest RCD510, czyli samo radio bez nawigacji i dlatego ją dołożył
W sumie kuszące jak dla mnie, ale brak komunikatów głosowych dyskfalifikuje ten pomysł - jak dla mnie są niezbęne.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Rauko pisze:
Nie, to nie jest RNS510 - to jest RCD510, czyli samo radio bez nawigacji i dlatego ją dołożył
W sumie kuszące jak dla mnie, ale brak komunikatów głosowych dyskfalifikuje ten pomysł - jak dla mnie są niezbęne.
Bez komunikatów głosowych u mnie bezużyteczne. Gdyby była jakaś dokumentacja od GPS - Boxa to można by się pokusić o "dorobienie" głosu...
Może któryś z Kolegów posiada to urządzenie i podzieli się Pinout'em?
Rauko pisze:Nie, to nie jest RNS510 - to jest RCD510, czyli samo radio bez nawigacji i dlatego ją dołożył W sumie kuszące jak dla mnie, ale brak komunikatów głosowych dyskwfalifikuje ten pomysł - jak dla mnie są niezbędne.
jest jeszcze jedna rzecz, myślę, że równie b. ważna - brak integracji z FIS. Navi do VW wyświetlają komunikaty na FIS tu tego nie ma. Czyli nie gada i nie integruje się - bida.
Jarry wypowiedz się, bo wydaje mi się, że u Ciebie widziałem coś z serii RCD i komunikaty na FISie, więc bozzio zapewne mówi, że taka dodana do RCD Navi nie będzie widoczna na FISie.
A więc nawiązując do tematu zmieniłem rcd 300 na owa Canve i szczerze mówiąc jestem bardzo miło zaskoczony bo bardzo dobrze daje sobie radę z fabrycznymi głośnikami i mogę z ręką na sercu powiedzieć ze lepiej sobie daje radę od fabrycznego radyjka. Pozdrawiam
sebek8001 pisze:A więc nawiązując do tematu zmieniłem rcd 300 na owa Canve i szczerze mówiąc jestem bardzo miło zaskoczony bo bardzo dobrze daje sobie radę z fabrycznymi głośnikami i mogę z ręką na sercu powiedzieć ze lepiej sobie daje radę od fabrycznego radyjka. Pozdrawiam