TOURAN 2015 (5T1)

Nowości ze świata motoryzacji
Robson-77
Początkujący
Auto:: R-ka 2018 2.0TDI 190KM
Imię:: Robert
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: TOURAN 2015 (5T1)

Post autor: Robson-77 »

@Lukaszn jeździłem w sobotę Turkiem na 17stkach ale bez dcc i było znośnie, więc myśle że z dcc powinno nie być najgorzej, choć może wypowiedzą się koledzy, którzy mają 18stki na swoich vw :)
poza tym R-ka bez tych felg powiedzmy sobie szczerze wygląda mega słabo :(
Lukaszn
Przeglądacz
Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Lukaszn »

Robson-77 pisze:@Lukaszn jeździłem w sobotę Turkiem na 17stkach ale bez dcc i było znośnie, więc myśle że z dcc powinno nie być najgorzej, choć może wypowiedzą się koledzy, którzy mają 18stki na swoich vw :)
poza tym R-ka bez tych felg powiedzmy sobie szczerze wygląda mega słabo :(
Czytałeś może ten wątek - http://vw-clubpolska.pl/index.php/topic,2839.225.html ?
m.in. z jego związkiem zdecydowałem się na brak DCC. Wziąłem R-line jasno srebrnego na 17, wygląda ok, mi się podoba :)
toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Imię:: Tomasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

A powiedzcie proszę czy domówienie dla Composition Media opcji sterowanie głosowe załatwia możliwość wydawania poleceń po naciśnięciu przycisku na kierownicy i czy to jest rozpoznawane przez telefon podłączony przez android auto?
--
Obrazek
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Post autor: KriSSo »

Lukaszn pisze:Wziąłem R-line jasno srebrnego na 17, wygląda ok, mi się podoba
Hej, wziąłeś R-line w kolorze white silver metallic? (ten jasno srebrny?). Dawaj fotki piorunem :brawa: :piwo:
Obrazek
Obrazek
Robson-77
Początkujący
Auto:: R-ka 2018 2.0TDI 190KM
Imię:: Robert
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Robson-77 »

czytałem, ale jakoś mnie to nie przeraża :) zawsze jest szansa że akurat moja sztuka będzie okey :) nie można być pesymistą :-)
Lukaszn
Przeglądacz

KriSSo pisze:Hej, wziąłeś R-line w kolorze white silver metallic? (ten jasno srebrny?). Dawaj fotki piorunem :brawa: :piwo:
Nie, niestety lub stety Srebrny Reflex :). w Rline bardzo mi się podoba, chociaż teraz jak wiem o białym srebrnym to mógłbym mieć problem z wyborem bo jest kuszący :) Ale faktycznie jest to niepopularny kolor jak narazie - nie da się takiego Tourana wygooglować nawet za zachodnią granicą.
Fotki mojego chętnie zrobię na wiosnę
Awatar użytkownika
KriSSo
Specjalista
Auto:: Golf MK7.5 variant
Imię:: Kris
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Post autor: KriSSo »

Robson-77 pisze:Co powiecie na moją konfigurację czy czegoś brakuje ?
- Pakiet przeglądów, 48 miesięcy, max przebieg: 60 000 km
Zostawić 18". R-line wygląda lepiej na 18-tce. O komfort bym się nie martwił, zwłaszcza przy DCC. Reszta wyposażenia jest bardzo dobra. Osobiście dołożyłbym tylko pakiet TOP. Moje dzieciaki uwiebiają :). Wieczorem gwiazdy pooglądają, dużo więcej światła w środku za dnia, a w mniej upalne dni otwarty dach robi super robotę.
Jedna rzecz nie podoba mi się w pakiecie R-line interieur - kolor boczków foteli. Kurczę, to się może brudzić. Taki sam babol zrobili w golfach R sprzed liftingu (co słusznie zmienili od razu z liftingiem).
Reszta super :super: .

-- 5 lut 2018, o 12:49 --
Lukaszn pisze:Ale faktycznie jest to niepopularny kolor jak narazie - nie da się takiego Tourana wygooglować nawet za zachodnią granicą.
Image
Obrazek
Obrazek
Lukaszn
Przeglądacz

Robson-77 pisze:le jakoś mnie to nie przeraża :) zawsze jest szansa że akurat moja sztuka będzie okey :) nie można być pesymistą :-)
Ok, trzymam kciuki żeby było u Ciebie ok. I już czekam na wrażenia z jazdy. Wszystkie opcje które wybrałeś są super, a różnice mogą być tylko kwestią gustu lub przyzwyczajenia.
Ja np. nie chciałem diesla jak i nie chciałem Rline wewnetrznego ze względu na ciemne wnętrze w którym będą jeździć dzieci. Ale sugestia z pakietem Top - szklanym dachem jest fajna, zbalansował by czerń podsufitki i rozjaśnił wnętrze, chyba że ciemna podsufitka też nie jest dla Ciebie problemem.
Kierownica w Rline wewnętrznym wygląda miodzio :)

Pozdrawiam
Łukasz
Wolkis
Kandydat
Auto:: Touran III, 1.4 DSG, 2017
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Wolkis »

toomas08 pisze:A powiedzcie proszę czy domówienie dla Composition Media opcji sterowanie głosowe załatwia możliwość wydawania poleceń po naciśnięciu przycisku na kierownicy i czy to jest rozpoznawane przez telefon podłączony przez android auto?
To chyba nie jest konieczne do używania w Android Auto. Nie mam sterowania głosowego, natomiast w AA, wystarczy przytrzymać przycisk na kierownicy i mogę do googla gadać.
Lukaszn
Przeglądacz

KriSSo pisze:Ale faktycznie jest to niepopularny kolor jak narazie - nie da się takiego Tourana wygooglować nawet za zachodnią granicą.
@ KriSSo
To nie jest zdjęcie rzeczywiste tylko raczej wizualizacja, dla mnie nie jest nawet pewne czy to Reflex czy White Silver. Mój reflex wygląda bardzo podobnie.
Szukałem już zdjęć Tourana White Silver i nic na razie .....

Można zobaczyć Golfa Sportsvana:
https://www.autovorteil.eu/auto-volkswa ... 159946.php
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

I można mojego golfa na naszym forum :) ciekawy kolor
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
toomas08
Użytkownik

Czy ktoś może coś podpowiedzieć w sprawie różnicy manula kontra DSG w silniku 1.4? Jeździłem dzisiaj touranem takim w sumie jak chcę zamówić ale z DSG a ja myślę o manualu bo jednak różnica w cenie jest. DSG ma 7 biegów a maual to 6. Jakie prędkości obrotowe ma silnik w manualu przy prędkościach ok 140km/h? Jest tak cicho w aucie jak przy DSG?
--
Obrazek
Lukaszn
Przeglądacz

Przy 140 - roznica ok 200-300 obrotow/min wiec jest troche ciszej. Mozna podpatrzec w testach spalania, np.
https://m.youtube.com/watch?v=IlDBkyqG4hI

Mam tez wlasne doswiadczenie, bo wczesniej mialem Golfa 7 w manualu a teraz Touran z dsg, oba 1.4tsi. Golf jest lepiej wyciszony materialowo ale przy wyzszych predkosciach, na autostradzie, obroty przewazaja i de facto mam wrazenie ze w touranie mam ciszej.
Z wad dsg - trwalosc to troche zagadka, wczesniej byly problemy z ta skrzynia. Ciekaw jestem najwyzszych przebiegow suchej DSG na forum...

Druga wada ale raczej kosmetyczna- mam wrazenie ze minimalne obroty silnika w polaczeniu dsg sa przenoszone na kierownice i np. podlokietnik. W golfie z manualem tego nie zauwazylem. Kolega ma Golfa z dsg i tez tak ma wiec to chyba sprawa skrzyni czy dwumasy
toomas08
Użytkownik

Lukaszn pisze:Przy 140 - roznica ok 200-300 obrotow/min wiec jest troche ciszej.
Rozumiem, że ciszej jest przy manualnej skrzyni?
--
Obrazek
Lukaszn
Przeglądacz

Nie, ciszej przy DSG bo jedziemy na 7 biegu i sa nizsze obroty silnika
ODPOWIEDZ