toomas08 pisze:
Panowie pytanie - czy Led Top warte są dopłaty 1360zł?
I jeszcze się zastanawiam nad poduszkami powietrznymi z tyłu ale nie wiem czy jeżdżących z tyłu dzieciach w fotelikach są one dobrym pomysłem (nie wiem czy foteliki nie przeszkadzają takiej poduszce)?
Hej,
Mam Ledy Top i myślę, że są warte dopłaty. Wyglądają atrakcyjniej, mają soczewkę i myślę też że lepiej świecą.
Jeśli chodzi o dodatkowe poduszki z tyłu - nie chciałem dokładnie z powodu który wspominasz. Obawiałem się, że w niektórych sytuacjach mogą więcej zaszkodzić niż pomóc. A mam dewizę, przede wszystkim nie szkodzić ...
-- Pt lut 09, 2018 10:36 --
Robson-77 pisze:Może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica w wysokości podłogi bagażnika w wersji 5 a 7 osobowej, bo rozumiem reszta bez zmian ? bo zastanawiam się jeszcze czy nie dołożyć 7mki właśnie do zamówienia póki jeszcze nie ma statusu zamkniętego...
Nie wiem dokładnie ale podłoga jest trochę wyżej w wersji 7os. Są inne modele mat przeznaczone do obydwu bagażników. Może warto sprawdzić pojemność w litrach?
Ja mam 7os i jestem zadowolony, raz już nawet jechałem z kompletem pasażerów, podłoga jest równiutko ze zderzakiem co też jest plusem. W 5os będzie chyba parę litrów więcej i podłoga będzie trochę poniżej zderzaka (jakiśtam próg załadunku).
Największy minus 7os (narazie dla mnie tylko psychiczny) to brak koła zapasowego czy dojazdówki.
Kupiłem dojazdówkę i mam ją ale pewnie na większy wyjazd z kompletem bagaży będę musiał wyjąć z bagażnika i polegać na Gwarancji Mobilności VW lub Assistance ubezpieczyciela.