oświetlenie wewnętrzne nie działa

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
zukolino
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 TDI DSG7 2008
Imię:: Rafał
Podziękował: 4 razy

oświetlenie wewnętrzne nie działa

Post autor: zukolino »

Witam wszystkich, problem polega na tym, że chciałem zmienić sobie żarówkę w bagażniku i zrobiłem zwarcie (najprawdopodobniej), teraz nie świecą wszystkie żarówki wewnątrz auta, sprawdziłem bezpieczniki te pod kierownicą miernikiem i są OK (chociaż nie ma tam bezpiecznika 7,5A, który podobno odpowiada za oświetlenie wewnętrzne) skrzynka z bezpiecznikami jest chyba w wersji HIGH, chociaż ta pod maską w LOW ,gdzie szukać przyczyny ?
Skrzyniu21
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię:: Krzysztof
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: oświetlenie wewnętrzne nie działa

Post autor: Skrzyniu21 »

sprawdź dokładnie bezpieczniki.. skoro wcześniej ci działało oświetlenie to bezpiecznik miałeś. wyciągnij po kolei bezpieczniki to będzie najlepsze rozwiązanie.
Posiadam VCDS 12.12.
Awatar użytkownika
zukolino
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 TDI DSG7 2008
Imię:: Rafał
Podziękował: 4 razy

Re: oświetlenie wewnętrzne nie działa

Post autor: zukolino »

Dzięki za odzew, sprawdzę jutro jeszcze raz te bezpieczniki, jeśli się nie uda odpalić tego oświetlenia tzn. że to chyba grubsza sprawa, naczytałem się dzisiaj w poszukiwaniu odpowiedzi, aż strach pomyśleć co tam się mogło spalić, mogłem przecież odpiąć wtyczkę od żarówki z bagażnika i nie byłoby problemu, a tak na żywca pod napięciem chciałem wymienić.

-- So lut 10, 2018 12:58 --

Otworzyłem dzisiaj znowu te skrzynkę z bezpiecznikami i faktycznie bezpiecznik spalony, 7,5A z przytartym napisem, wymieniłem na nowy i wszystko świeci + nowa żaróweczka LED w bagażniku, dzięki za pomoc.
Załączniki
bezpiecznik 7,5A oświetlenie wnętrza
bezpiecznik 7,5A oświetlenie wnętrza
ODPOWIEDZ