Witam pilnie muszę kupić auto do pracy znalazlem coś takiego jak narazie mi odpowiada finansowo i gabarytowo :lol:i na miejscu niepokoji mnie synchronizacja 4 biegu co możecie podpowiedzieć przy zakupie takiego auta https://www.otomoto.pl/oferta/ford-tran ... xtor=SEC-8
Sam model dość udany. Silnik chyba najlepszy z możliwych to właśnie 1.8 tylko jakoś nie pamiętam 90 konnego TDCi tylko raczej TDDi na pompie ale czy był w tej budzie to nie pamiętam.
Na bank skrzynia musi "wyjechać" żeby naprawić usterkę, i teraz pytanie nowy synchronizator z serwisu albo używana skrzynia lub używany synchronizator tylko skąd ? i czy mechanik podejmie się wymiany ?. Jest opcja hasać tak dopóki dopóty nie padnie na amen i wtedy wymienić. Tak Ja to widzę !
Naprawdę nikogo nie przeraża ta pękająca szpachla na boku? Przecież tam nic nie było naprawione, jedynie położono kilka wiader szpachli. I na pewno pod spodem ruda rdza szaleje.
poldiver pisze:Naprawdę nikogo nie przeraża ta pękająca szpachla na boku? Przecież tam nic nie było naprawione, jedynie położono kilka wiader szpachli. I na pewno pod spodem ruda rdza szaleje.
Nieźle wyrzeźbiony.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM