Dziwne działanie wycieraczek - przód
-
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2003
- Imię:: Wojtek
Dziwne działanie wycieraczek - przód
Witam, mam problem z przednimi wycieraczkami, mianowicie wymieniłem ba mechanizmy (wycieraczki przeciwbieżne) silniczki tylko przekręciłem do nowych mechanizmów. Po całej wymianie pierwsze ruszenie wycieraczek po odpaleniu auta wyjezdzają mi na pozycje jakby serwisową, czasami wracaja czasami nie wtedy trzeba jeszcze raz włączyć wycieraczki i działają bez problemu. Po ponownym odpaleniu auta sytuacja znowu sie powatarza i tak w kółko. Czasami w ogole sie zablokują. Touran 2003 1.9 TDI 105km
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Re: Dziwne działanie wycieraczek - przód
mechanizm do rozebrania bo pewnie się zaciera dlatego padły stare silniczki
- piotrekfire
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 Tdi BKD 2005 DSG 140+
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Potwierdzam. Miałem to samospacewalker pisze:mechanizm do rozebrania bo pewnie się zaciera dlatego padły stare silniczki
-
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2003
- Imię:: Wojtek
Jak moze sie mechanizm zacierac jak dzieje sie to tylko po uruchomieniu silniki w momencie pierwszego włączenia wycieraczek a potem chodzą elegancko az do zgaszenia silnika i wyjecia kluczyka ze stacyjki. Moze ktos nie zrozumiał, silniczków nie wymieniałem tylko przekreciłem do nowych mechanizmów.
[/quote]piotrekfire pisze:[quote="spacewalker":je*]mechanizm do rozebrania bo pewnie się zaciera dlatego padły stare silniczki[/quote:je*]
Potwierdzam. Miałem to samo