Dziwne działanie wycieraczek - przód

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Reumatyk
Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2003
Imię:: Wojtek

Dziwne działanie wycieraczek - przód

Post autor: Reumatyk »

Witam, mam problem z przednimi wycieraczkami, mianowicie wymieniłem ba mechanizmy (wycieraczki przeciwbieżne) silniczki tylko przekręciłem do nowych mechanizmów. Po całej wymianie pierwsze ruszenie wycieraczek po odpaleniu auta wyjezdzają mi na pozycje jakby serwisową, czasami wracaja czasami nie wtedy trzeba jeszcze raz włączyć wycieraczki i działają bez problemu. Po ponownym odpaleniu auta sytuacja znowu sie powatarza i tak w kółko. Czasami w ogole sie zablokują. Touran 2003 1.9 TDI 105km
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Re: Dziwne działanie wycieraczek - przód

Post autor: spacewalker »

mechanizm do rozebrania bo pewnie się zaciera dlatego padły stare silniczki
Awatar użytkownika
piotrekfire
Użytkownik
Auto:: 2.0 Tdi BKD 2005 DSG 140+
Imię:: Piotrek
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Post autor: piotrekfire »

spacewalker pisze:mechanizm do rozebrania bo pewnie się zaciera dlatego padły stare silniczki
Potwierdzam. Miałem to samo
Reumatyk
Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2003
Imię:: Wojtek

Post autor: Reumatyk »

Jak moze sie mechanizm zacierac jak dzieje sie to tylko po uruchomieniu silniki w momencie pierwszego włączenia wycieraczek a potem chodzą elegancko az do zgaszenia silnika i wyjecia kluczyka ze stacyjki. Moze ktos nie zrozumiał, silniczków nie wymieniałem tylko przekreciłem do nowych mechanizmów.
piotrekfire pisze:[quote="spacewalker":je*]mechanizm do rozebrania bo pewnie się zaciera dlatego padły stare silniczki[/quote:je*]
Potwierdzam. Miałem to samo
[/quote]
ODPOWIEDZ