Szukając przyczyny ciężkiego palenia rano zwłaszcza przy minusowych temperaturach wymieniłem uszczelnienia PD i pompę tandemową oraz świece ż.
Dziś na zimnym zrobiłem logi i w 018 na pierwszym od czasu do czasu wskakuje 8 - Maksymalny prąd osiągnięty. Czy to by oznaczało jakieś problemy z prądem na PD ?
Dzisiaj ciąg dalszy
Padło na świece żarowe. Sprawdziłem- błędów świecy brak, ale zdjełem pokrywę i jedną wolną świecą sprawdzałem ( moduł nie daje napięcia) świece zimne i błędów brak. Nie podpinam świec, sprawdzam błędy a tu nic zero błędów
Podmieniłem moduły, teraz błędy pojawiły się i to na wszystkich podłączonych świecach. Błędy kasują się a po restarcie zapłonu są z powrotem. Wiązka sprawdzona wszystko niby ok a świece jak nie grzały tak nie grzeją.
Może ma ktoś jakiś pomysł co to za licho???
brak zasilania na świecach żarowych
- piotrekfire
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 Tdi BKD 2005 DSG 140+
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: brak zasilania na świecach żarowych
Wiązka sprawdzona, świece sprawdzone, moduł świec sprawdzony a nadal nie działa. Czyli co? Sprawdzanie do luftu. Coś zawiodło i niestety Tu zawiodłeś bo coś musiałeś źle sprawdzić.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- piotrekfire
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 Tdi BKD 2005 DSG 140+
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Kupiłem na all... nowy moduł za 24 zł i działa wsio. W sklepie zamiennik 300 zł
Co ciekawe ten nowy zamiennik pokazywał błąd wszystkich świec
Mam jeszcze pytanko, jak odepnę całą wtyczkę od PD i świec z głowicy to vcds też nie pokazuje błędów ani PD ani świec mimo braku komunikacji, czy to normalne?

Mam jeszcze pytanko, jak odepnę całą wtyczkę od PD i świec z głowicy to vcds też nie pokazuje błędów ani PD ani świec mimo braku komunikacji, czy to normalne?
-
- Początkujący
- Auto:: 1T1 BKD DSG
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ogólnie samo odpięcie przewodu może zostać niezauważone. Sterownik sprawdza świece podczas ich używania. Jak masz auto rozgrzane to nie zawsze załącza świece i tego nie znajdzie. Odepnij przewody na zimnym i zapal to zobaczysz, że błędy się pojawią.