Wymiana pompy abs
-
- Początkujący
- Auto:: touran 1.9 2004
- Imię:: tomek
- Podziękował: 2 razy
Wymiana pompy abs
Witam swieci mi sie kontrolka esp w vw touran 1.9 bkc po podlaczeniu komputera jest blad 01435 – czujnik 1 ciśnienia hamowania G201 z tego co czytalem trzeba wymienic cala pompe abs i teraz moje pytanie jak wymienie na taka sama o takim samym numerze to jak ja pozniej odpowietrzyc czy ktos moze opisac procedure z gory dziekuje za odpowiedz
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
-
- Początkujący
Re: Wymiana pompy abs
wiem kolgo ze taka opcja jest ale czy robiles to sam czyli wymieniales pompe a pozniej odpowietrzenie vcds i wszystko wraca do normy???czy moga wystapic jakies problemy i na co zwracac uwage
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Ja robiłem . Mecyji brak. Trzeba tylko dobrze rurki wkręcić i z głową. Potem odpowietrzanie i vcds w rękę.dziaba5 pisze:wiem kolgo ze taka opcja jest ale czy robiles to sam czyli wymieniales pompe a pozniej odpowietrzenie vcds i wszystko wraca do normy???czy moga wystapic jakies problemy i na co zwracac uwage
Koniec
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
No u mnie zapowietrzyły sie tylne zaciski i dwa lata dochodziłem co jest nie teges.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 677 razy
Dlatego polecam dodatkowo jeszcze więcej płynu przetoczyć przy odpowietrzaniu... wtedy gładko cała reszta to tak jak pisaliście ale dostęp do pompy Abs pamiętam
Zmień koniecznie na MK60EC1... Jakbyś potrzebował przejściówkę elek do sprawdzenia pompy 

- xXxBOSMANxXx
- Przeglądacz
- Auto:: Touran,1,9TDI, 2007r.
- Imię:: Przemek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
MIałem to rok temu ten sam błąd. Okazało sie że w Pompie jest sterownik i on pada, we Wroclawiu naprawiają to w 24h ja zapłaciłem okolo 300zł o ile dobrze pamiętam. Nie pchaj sie w wymienianie POMPY. Chcesz podam ci namiary na PW i sobie do nich zadzwonisz dają gwarancje i szybko robią.
-
- Początkujący
U mnie wyskocxyl tez blad w skrzyni biegow dsg 18255 mam nadzieje ze to powiazane z ta pompa ktps z was tak mial?