Turbo odcina, hamulce lekko trzymają, hamulec twardnieje
- mexaris
- Przeglądacz
- Auto:: Passat 2.0 TDI BMP
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Turbo odcina, hamulce lekko trzymają, hamulec twardnieje
Tak zrobię , ale rozwiń tą myśl , że " nie tu jest problem"
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Bo to wygląda nadal na zmienna geo.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- mexaris
- Przeglądacz
To chyba już z tym nic nie zrobię.Jeśli ktoś to prawidłowo zdiagnozuje , turbo będzie wymienione.
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Z przyjemnością 

Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- mexaris
- Przeglądacz
No więc popuściłem o dwa zwoje i uważam , że jest lepiej.Niby według podpowiedzi VCDS-a turbo powinno ładować do 2,2 bara minus ciśnienie atmosferyczne (chyba) .W każdym razie w logach widać , że doładowanie to 2152,2 przy zadanym 2040 i przy 3717 obrotach wiec wydaje się być w normie ,ale chyba pod górną granicą .Co myślicie? I jeszcze jedno , jeśli popuszczę sztangę bardziej , zaczyna się takie charczenie w dolot przy schodzeniu z obrotów , jakby wytworzone ciśnienie przez turbo nie miało gdzie uciec i się chciało cofnąć a miało zamknięty zawór. Możecie napisać dlaczego tak się dzieje?Wyregulowałem tak , że jest na granicy właśnie tego niechcianego efektu.Na dole LOGI w pliku.
Zauważyłem też , że sztanga nie jest idealnie prostopadle do otworu z regulacją.Jeśli delikatnie wygnę sztangę w stronę turbiny, logi wyglądają tak...
W załączniku pierwszym)
Czy może ktoś zapodać numer oryginalnej gruszki do BLS-a ? Coś czuję , że ktoś wsadził delikatnie różniącą się od oryginału i wygiął sztangę.W prawdzie wymieniałem już gruszkę , ale w sklepie chciano mi dać inną a ja powiedziałem że to nie taka , jak tam jest i zamówiłem gdzieś indziej .Chciałbym się dowiedzieć jaka tam ma być faktycznie.
Zauważyłem też , że sztanga nie jest idealnie prostopadle do otworu z regulacją.Jeśli delikatnie wygnę sztangę w stronę turbiny, logi wyglądają tak...
W załączniku pierwszym)
Czy może ktoś zapodać numer oryginalnej gruszki do BLS-a ? Coś czuję , że ktoś wsadził delikatnie różniącą się od oryginału i wygiął sztangę.W prawdzie wymieniałem już gruszkę , ale w sklepie chciano mi dać inną a ja powiedziałem że to nie taka , jak tam jest i zamówiłem gdzieś indziej .Chciałbym się dowiedzieć jaka tam ma być faktycznie.
- dziadol
- Początkujący
- Auto:: Golf V 1.9 TDI BKC
- Imię:: Daras
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Motor to 1.9 TDI 105 BKC. Problem dotyczy hamulców Pedał twardnieje po wciśnięciu 3-4 raz z rzędu.
Po pojechaniu do mechanika stwierdził uszkodzony zaworek w przewodzie miedzy vacum a serwo..Po wymianie i powrocie do domu stwierdziłem ze nic się nie zmieniło....Pompa sprawdzona vacometrem i po kilkukrotnym wciskaniu hamulca pokazywało 0.7 -0.8 czyli OK. a jednak coś nie tak...Dzisiaj poruszałem przewodami od pompy vacum na dole hamulec odrazy był twardy znacznie gorzej niż poprzednio i auto na 2-gim biegu po wciśnieciu gazu do dechy prawie nie chciało jechać...Ponownie poruszałem przewodami pod spodem vacum i ponownie moc wróciła lecz hamulce ponownie po 3-4 naciśnieciu twardy...Przewód od serwa do vakum jest nowy..
Panowie pomocy..
Po pojechaniu do mechanika stwierdził uszkodzony zaworek w przewodzie miedzy vacum a serwo..Po wymianie i powrocie do domu stwierdziłem ze nic się nie zmieniło....Pompa sprawdzona vacometrem i po kilkukrotnym wciskaniu hamulca pokazywało 0.7 -0.8 czyli OK. a jednak coś nie tak...Dzisiaj poruszałem przewodami od pompy vacum na dole hamulec odrazy był twardy znacznie gorzej niż poprzednio i auto na 2-gim biegu po wciśnieciu gazu do dechy prawie nie chciało jechać...Ponownie poruszałem przewodami pod spodem vacum i ponownie moc wróciła lecz hamulce ponownie po 3-4 naciśnieciu twardy...Przewód od serwa do vakum jest nowy..
Panowie pomocy..
Człowiek jest wielki,nie przez to co ma,nie przez to kim jest,
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.
Jan Paweł II
nie przez to co posiada, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.
Jan Paweł II