Dziwne stukanie.
- wins28ton
- Przeglądacz
- Auto:: Trendline 1.9tdi bkc 2004
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Dziwne stukanie.
Witam wszystkich, dziś wymieniłem długą półoś kompletną ze względu na stuki gdy buda kołysała się poprzecznie na nie równościach. Wymiana nie przyniosła zamierzonego efektu. Zastanawiam się czy takie stukanie może objawiać zerwana poducha silnika. Odgłos jest taki jakby walenie metalowym czymś o rurę, dźwięki dobiegają mniej więcej z prawej strony z dołu na wysokości podszybia. Poducha ta na sankach ma rysy(pęknięcia) czy ona może być przyczyną stuków? Miał ktoś podobne objawy? Pozdrawiam Wojtek
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Re: Dziwne stukanie.
Mi kiedyś podobnie pukało. Okazało się, że zawias przedni prawych drzwi się poluzował.
Dobrze, że zacząłem od szukania a nie wymiany. Bo chętnych do wymiany części zawieszenia było dużo.
Weź otwarte drzwi ale nie mocno i złap od spodu i podnoś do góry. Zobacz czy nie będzie się wydobywać pukanie.
Dobrze, że zacząłem od szukania a nie wymiany. Bo chętnych do wymiany części zawieszenia było dużo.
Weź otwarte drzwi ale nie mocno i złap od spodu i podnoś do góry. Zobacz czy nie będzie się wydobywać pukanie.
- wins28ton
- Przeglądacz
- Auto:: Trendline 1.9tdi bkc 2004
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Dziwne stukanie.
Zawiasy w drzwiach sztywne i nawet nie drgną. A półoś wymieniłem w całości z przegubami bo łatwiej szybciej i taniej, stare przeguby kwalifikowały się do wymiany. Zastanawia mnie jeszcze luz na półosi między przegubami na starej był duży 3~4 cm i łatwo było można nią poruszać lewo prawo. Po wymianie już tak nie "lata". Stuki jednak zostały