... to że ma wybór to nic nie znaczy, muszą być dane z PQ, szukaj w VCPMartyPL pisze:Kamera w swoim kodowaniu ma wybór platformy PQ35/mqb.

... wiem gdzie idzie czujnik do BCM-a

... to że ma wybór to nic nie znaczy, muszą być dane z PQ, szukaj w VCPMartyPL pisze:Kamera w swoim kodowaniu ma wybór platformy PQ35/mqb.
... spróbuj dać zasilanie z PIN 8 włacznika światełMartyPL pisze:Zasilanie pozostało 30. Porównując Caddy 2CB i Sharana 7N2.
Podczas kalibracji podaje się typ auta a także wysokość nadkola wiec to załatwia tematmariusz788004 pisze:zastanawia mnie jedna sprawa odnosnie kamer 3aa....d w caddy..czy u ciebie wszystko działało prawidłowo.chodzi mi o rozpoznawanie znaków,pasa,swiateł.pytam bo ja na poczatku [czyli rok temu]miałem problemy.caddy ma bardziej pionowo szybę w porównaniu do tourana,tiguana passata.po prostu kamera zamontowana na szybie wali w dół auta.musiałem przerobic samą kamere i wszystko zaczęło poprawnie działac..dodam ze jedną kamerę miałem od tourana,a drugą od tiguana.bez ruznicy
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalkamariusz788004 pisze:no tak...ale przyjzałem sie wielu samochodom z kamerami z grupy vw i nie tylko lecz wszystkie miały kamerę na wprost[prostopadle do samochodu]natomiast w caddy jest lekko w dół.pytanie czy takie ustawienie kamery przejdzie kalibrację.mowa tu o kamerach 3aa...d druga sprawa moze ktos ma softa do takiej kamery.
Nie miałem żadnego problemu z kamerami 3AA od Tiguana i Tourana. Problem był jak miałem kamerę od Passata B7, gdzie jednak jest spora różnica w wysokości kamery i "tak średnio" łapał linie przy Lane Assist. Znaki działają chyba zawsze, a co do świateł to na kamerze od Tourana uważam, że działały prawidłowo.mariusz788004 pisze:zastanawia mnie jedna sprawa odnosnie kamer 3aa....d w caddy..czy u ciebie wszystko działało prawidłowo.chodzi mi o rozpoznawanie znaków,pasa,swiateł.pytam bo ja na poczatku [czyli rok temu]miałem problemy.caddy ma bardziej pionowo szybę w porównaniu do tourana,tiguana passata.po prostu kamera zamontowana na szybie wali w dół auta.musiałem przerobic samą kamere i wszystko zaczęło poprawnie działac..dodam ze jedną kamerę miałem od tourana,a drugą od tiguana.bez ruznicy