Koledzy... da sie przekodowac ster airbag aby nie brał pod uwage tylnych napinaczy pasów?
Mam u siebie 1k0909605A z index 00L czyli bez czujnika zapinki pasów.
dołożenie zapinki i pinu do wtyczki wyrzuca błąd Seat belt switch driver e24.
wytargałem na złomie ze octawi ster który podchodzi wg etka z końcówką M lecz index chyba 24 nie pamietam.
wychodzi w blokach pomiarowych ze obsługuje on jedynie zapinke kierowcy , dlamnie może być.
zamontowałem dziś do auta i info o zapince działa Ok na liczniku, ludzik sie pokazuje i znika po zapięciu pasa.
allle no ,,,,, pozostaje w sterowniku błąd napinaczy, tylny pas bezp n196 i tylny prawy n197.
próba wpisania kodowania takiego co w starym konczy się nie powodzeniem w brzmnieniu coś o nieautoryzowanej prubie.
wpisanie security access kodu podpowiedzianego przez vcds tak samo odrzucenie.
Czy trzeba użyć pin np z licznika?
no i sedno tematu. jest jakis sposób na przekodowanie , uzyskanie kodu pin ster airbag, przefleszowanie mojego lub nowego pod odpowiednią ilośc poduszek i napinaczy pasów?
czy są wogule w golfie tyle napinacze pasów jak poduszek w boczkach kanapy nie ma? może jest inna pinologia??
Czy można spokojnie zastosować sterownik z anglika?
Sterownik Airbag kodowanie
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Re: Sterownik Airbag kodowanie
W adaptacjach można wyłączyć każdy element systemu airbag. Wtedy po odpaleniu na mfa + jest info o dezaktywacji
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Re: Sterownik Airbag kodowanie
Niema tam wlasnie nic o tylnych napinaczach ale to raczej slaby temat bo info będzie i tak pokazywane