Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
-
- Przeglądacz
- Auto:: 5t1 2,0 tdi
- Imię:: adam
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
dokładnie tak jak mówi kolega w de tanie auta to taki z dużym przebiegiem lub uszkodzone czemu w pl t2 2014r są za 45kzł bo miały przeszłość sam szukałem takiego w pl i de nawet teraz stoje koło vw w de t3 18R 26tyś km 100tyś zł więc u mnie decyzja była prosta z uwago na sytuacje ( wyjazdy w trasy ) auto nowe z salonu kij z tym że cena poleci ale wsiadam i mam pewność że nic nie padnie jak padnie serwis i auto zastępcze tzw gwarancja mobilności a to mi najbardziej potrzeba
proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae
Can You Be Faster ?
Colin McRae
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię:: Jakub
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zAdNz.html
Witam co o tym touranie sadzicie ? Nie wychodzily one z fabrycznym cng czy tez jako sama benzyna ?
Witam co o tym touranie sadzicie ? Nie wychodzily one z fabrycznym cng czy tez jako sama benzyna ?
-
- Przeglądacz
- Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
kozik122 oglądałem ten samochód. Ogłoszenie wisi już od lutego conajmniej. Kilka stron wcześniej tego tematu jest moja opinia o nim.
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię:: Jakub
Chce jechac go zobaczyc i wiem ze licznik jest krecony jakies25tys więc nie wie czy ma to sens twierdzi że na gazie ma tylko 20tys przejechane
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Znam przypadki skrecenia o 5-10tys więc wszystko możliwemiemik pisze:serio, ktoś się bawi w kręcenie 25k ? jak już to 150k -200 k
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Takie kręcenie to chyba kilka razy w roku przed każdą wizytą w ASO. Po kilku latach przebieg udokumentowany systematycznymi wizytami w ASO a autko ma odkręcone np.300tyś.misiek775 pisze:Znam przypadki skrecenia o 5-10tys więc wszystko możliwe
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Ludzie lubią być oszukiwani. Temat realnych przebiegów wiele razy był omawiany, a jak kiedyś napisałem, że z dużą podejrzliwością podchodzę do osób które robią po 10 tys km/rok to było oburzenie
Biorąc pod uwagę DPF, AdBlue, dwumasę, sprzęgło, czy sam silnik - to samochód z małym przebiegiem może być w fatalnym stanie właśnie ze względu na "niedzielny" charakter jazdy. Jeżeli samochód robi trasy 500-800 km dziennie, to raczej właściciel nie będzie oszczędzał na materiałach eksploatacyjnych, bo musi mieć sprawny samochód. Jak policzymy ile kosztuje regeneracja turbiny, wymiana dwumasy, sprzęgła, malowanie tylnej klapy, hamulce czy amortyzatory to wychodzi 40-60% wartości tych pięknych, błyszczących, garażowanych, od pierwszego właściciela tydzień temu sprowadzonych z przebiegiem 199 tys. Pytanie w takim razie - dlaczego takie samochody sprzedają ?
Ostatnio oglądałem - ładnie wyposażonego Tourana highline w mojej okolicy - przebieg 120 tys, rocznik 2012, od ponad roku w Polsce, wizualnie zadbany, właściciel zadowolony, ale szuka większego. Zacząłem sprawdzać okazuje się, że przez pierwsze 2 lata samochód przejechał 18 tys (może demonstracyjny?) później w pół roku zrobił 60 tys, w autoDNA jest szkoda wartości >20 tys Eur, w historii VW pusto i nagle przebiegi znowu niewielkie, trafił do Polski i po 4 miesiącach w zachodniej Polsce wystawiony na sprzedaż (kupił go obecny właściciel). Felgi 17 cali dokupione (brak oryginalnych), opony z 5-cioletnią gwarancją nalewki, ,seriws u kolegi majstra, zawieszenie w fatalnym stanie, silnik w miarę cicho pracuje, ale "po tuningu na 180 km" wykres mocy jakiś nieczytelny, itd. Przed chwilą sprawdzałem -już nie jest na sprzedaż - ktoś nowy nim jeździ. Może jak będzie nim robił 10 tys rocznie to się nie zorientuje...

Biorąc pod uwagę DPF, AdBlue, dwumasę, sprzęgło, czy sam silnik - to samochód z małym przebiegiem może być w fatalnym stanie właśnie ze względu na "niedzielny" charakter jazdy. Jeżeli samochód robi trasy 500-800 km dziennie, to raczej właściciel nie będzie oszczędzał na materiałach eksploatacyjnych, bo musi mieć sprawny samochód. Jak policzymy ile kosztuje regeneracja turbiny, wymiana dwumasy, sprzęgła, malowanie tylnej klapy, hamulce czy amortyzatory to wychodzi 40-60% wartości tych pięknych, błyszczących, garażowanych, od pierwszego właściciela tydzień temu sprowadzonych z przebiegiem 199 tys. Pytanie w takim razie - dlaczego takie samochody sprzedają ?
Ostatnio oglądałem - ładnie wyposażonego Tourana highline w mojej okolicy - przebieg 120 tys, rocznik 2012, od ponad roku w Polsce, wizualnie zadbany, właściciel zadowolony, ale szuka większego. Zacząłem sprawdzać okazuje się, że przez pierwsze 2 lata samochód przejechał 18 tys (może demonstracyjny?) później w pół roku zrobił 60 tys, w autoDNA jest szkoda wartości >20 tys Eur, w historii VW pusto i nagle przebiegi znowu niewielkie, trafił do Polski i po 4 miesiącach w zachodniej Polsce wystawiony na sprzedaż (kupił go obecny właściciel). Felgi 17 cali dokupione (brak oryginalnych), opony z 5-cioletnią gwarancją nalewki, ,seriws u kolegi majstra, zawieszenie w fatalnym stanie, silnik w miarę cicho pracuje, ale "po tuningu na 180 km" wykres mocy jakiś nieczytelny, itd. Przed chwilą sprawdzałem -już nie jest na sprzedaż - ktoś nowy nim jeździ. Może jak będzie nim robił 10 tys rocznie to się nie zorientuje...
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

- misiek775
- Zaawansowany
Ja uważam że to handlarze swoją pazernością zepsuli rynek. Jak ktoś szuka samochodu z niedużym przebiegiem to wie że będzie drożej, albo po dzownie. Handlarz kupi 300kkm+ zrobi na 180 wyklepie i w tym momencie zarobek wzrasta z np. 2 na 5 tys zł. To że skręcił zegary to nie wina kupującego który nawet jeszcze nie wie że takie auto będzie.viscum pisze:Ludzie lubią być oszukiwani. Temat realnych przebiegów wiele razy był omawiany, a jak kiedyś napisałem, że z dużą podejrzliwością podchodzę do osób które robią po 10 tys km/rok to było oburzenie
To nie jest wina ludzi że szukają okazji bo każdy chce swoje złotówki jak najlepiej wydać, to wina handlarzy że oszukują i zrobią wszystko dla pieniędzy.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Gdy szukałem auta dla siebie to w DE bez problemu można było znaleźć 3-letnie auta z przebieguem 300-400 tyś., ale takie auta były tańsze ok. 1 tyś euro od tych z przebiegiem <150 tyś. Handlarz kupi takie auto odkręca licznik i jest tysiąc euro do przodu a jeśli autko było jeszcze puknięte to zysk wzrasta.
Tak jak viscum zaznaczył można kupić auto w bardzo dobrym stanie technicznym ale z przebiegiem np. pół miliona. W PL barierą jest już 2 z przodu na liczniku a co dopiero wyższa cyfra i często ludzie mają świadomość że przebieg jest większy ale cieszą się gdy na liczniku z przodu jest 1 a następną liczbą najlepiej max 5.
Tak jak viscum zaznaczył można kupić auto w bardzo dobrym stanie technicznym ale z przebiegiem np. pół miliona. W PL barierą jest już 2 z przodu na liczniku a co dopiero wyższa cyfra i często ludzie mają świadomość że przebieg jest większy ale cieszą się gdy na liczniku z przodu jest 1 a następną liczbą najlepiej max 5.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- misiek775
- Zaawansowany
Wszystko się zgadza, ale jeżeli klient chce mieć samochód z niskim przebiegiem to albo musi zapłacić więcej albo zejść z wymagań. Normalną rzeczą jest że chce się jak najtaniej kupić, bo każdy sie targuje. Ale nie można oszukiwać innych kręcąc licznik i zawyżając cenę.rzutnik pisze:Tak jak viscum zaznaczył można kupić auto w bardzo dobrym stanie technicznym ale z przebiegiem np. pół miliona. W PL barierą jest już 2 z przodu na liczniku a co dopiero wyższa cyfra i często ludzie mają świadomość że przebieg jest większy ale cieszą się gdy na liczniku z przodu jest 1 a następną liczbą najlepiej max 5.
Znam przypadki że handlarz skręcił 105 na 97 w 3-4 letnim aucie bo przy 95 był przegląd. Ktoś powie że to nic, 7 tys. ale to już jest oszustwo.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 419 razy
Tyle że przy aucie z przebiegiem 300-400 tys to raczej duża szansa że połowa gratów powymieniana na nowe jak nie drugi raz to trzeci a w takim 150-200 tys to dopiero przed wymianą wszystko. Jeśli blacha okej a plastiki nie trzeszczą i silnik ładnie chodzi to lepszy taki 250 tys jak 150 tys km. Unas jest przekonanie jeszcze że auto z przebiegiem 250 tys ma już pierścienie wyśmiane cylindry jajowate itp.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Przeglądacz
- Auto:: 5t1 2,0 tdi
- Imię:: adam
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
ja robie tyle swoją ibizą 2008r i nalatane od nowości w ori 145kkm tyle że auto stoi od poniedziałku do piątku a słuzbowym to 400kkm w 2,5 roku tyle że cały czas 27t na plecachviscum pisze:że z dużą podejrzliwością podchodzę do osób które robią po 10 tys km/rok to było oburzenie

proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae
Can You Be Faster ?
Colin McRae
- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
A tak z ciekawości - co roku wymieniasz olej i filtry ?rolmik pisze: ja robie tyle swoją ibizą 2008r i nalatane od nowości w ori 145kkm tyle że auto stoi od poniedziałku do piątku a słuzbowym to 400kkm w 2,5 roku tyle że cały czas 27t na plecach

"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
U mnie drugie auto poniżej 10k/rok ale co drugi tydzień nim do pracy jadę kilka km, a tak to touran w ciągłym ruchu. Dotychczas filtry i olej co roku w nim wymieniałem ale zaczynam się zastanawiać czy warto.
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM