Vag dobór skanera
-
rahles
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 2005
- Imię:: Rafał
Vag dobór skanera
Co sądzicie o tym sprzęcie https://www.wish.com/m/c/odb-obd2-auto- ... U3YQ%3D%3D wart zakupu pod tourana 2003? Chce zakupić podobny skaner do 200-300 zł Może coś polecicie sprawdzonego w języku menu pl.
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Vag dobór skanera
Nie siedzę na bieżąco ale te wszystkie"legalne" urządzenia to samo odczytywanie błędów. Jeżeli chcesz wiedzieć, która świeca żarowa Ci nie działa, itp no to pewnie styknie.
Ja ma VAG CAN PRO ale sprzedawca chyba nie wspiera już odbiorców detalicznych.
chyba 99% kolegów z forum używa chińskiej wersji VCDS. Poszukaj na forum to dojdziesz. VCD poza odczytem błędów pozwala m.in. także kodować sterowniki co ma znaczenie przy modach - czyli doposażaniu Twojego "nie najlepiej wyposażonego Tourana" w lepsze funkcje.
skrótowo - zainwestuj w chińskiego VCDS i będzie ok.
Ja ma VAG CAN PRO ale sprzedawca chyba nie wspiera już odbiorców detalicznych.
chyba 99% kolegów z forum używa chińskiej wersji VCDS. Poszukaj na forum to dojdziesz. VCD poza odczytem błędów pozwala m.in. także kodować sterowniki co ma znaczenie przy modach - czyli doposażaniu Twojego "nie najlepiej wyposażonego Tourana" w lepsze funkcje.
skrótowo - zainwestuj w chińskiego VCDS i będzie ok.
-
rahles
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 2005
- Imię:: Rafał
Re: Vag dobór skanera
Dzięki za odp. Właśnie mi chodzi aby ogarnąć podstawowe rzeczy. Mam problem z płacą się poduszką powietrzną, kiedyś też się zapaliła i mechanik przeczyscił kostki pod fotelem i pomogło, czyscilem wszystkie kostki wyciągając nawet 2 fotele przednie aby mieć lepszy dostęp. Ale to nie pomogło, nawet czyscilem te kostki na słupku pasów u dołu i wciąż się pali.
-- N sie 05, 2018 12:47 --
Dlaczego nie można wstawić tu załącznika np foto?
-- N sie 05, 2018 12:47 --
-- N sie 05, 2018 22:02 --rahles pisze:Dzięki za odp. Właśnie mi chodzi aby ogarnąć podstawowe rzeczy. Mam problem z palacą się poduszką powietrzną, kiedyś też się zapaliła i mechanik przeczyscił kostki pod fotelem i pomogło, czyscilem wszystkie kostki wyciągając nawet 2 fotele przednie aby mieć lepszy dostęp. Ale to nie pomogło, nawet czyscilem te kostki na słupku pasów u dołu i wciąż się pali.
Dlaczego nie można wstawić tu załącznika np foto?