wymieniać drzwi?
-
Biglook
- Auto:: Cross,2.0 TDI, 2008
- Imię:: Łukasz
wymieniać drzwi?
Witam, jadąc z dziećmi do parku rozrywki, spotkała mnie niespodzianka - gdzieś w okolicach Tomaszowa Maz. na S8, przejechałem leżący kawał rury wydechowej. Myślałem, że uderzył w podwozie..jednak nie..załączam fotki, proszę o pomoc - wymieniać całe drzwi czy wklejać blachę?Jestem bliżej rozwiązania z wymianą całych drzwi, jednak mam obawy co do koloru nowych. Gdzie odczytać kod lakieru? Czy jest zakodowany w numer nadwozia?Jak go odkodować? Mechanizmy działają, jednak jest dziura, przez którą widać boczki wewnętrzne. Jeśli zamawiać drzwi to lepiej odebrać osobiście czy kurier również bezpieczny?
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: wymieniać drzwi?
Wymienić drzwi pod kolor (wklejka w bagażniku/książce pojazdu/zdekodować z VIN). Trzeba będzie trochę poszukać ale da się znaleźć.
Kupując drzwi pod kolor w używanym aucie zawsze będzie delikatna różnica ale można to zgubić dobra polerką + wosk.
W przypadku braku drzwi kupić kolor podobny i oddać do lakiernika.
Kupując drzwi pod kolor w używanym aucie zawsze będzie delikatna różnica ale można to zgubić dobra polerką + wosk.
W przypadku braku drzwi kupić kolor podobny i oddać do lakiernika.
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Na moje to nie wiem ile masz czasu na zgłoszenie tego typu zdarzenia na policję i dochodzenia odszkodowania od zarządcy autostrady. Jeśli masz świadka to nie powinieneś mieć problemu.Fakt że to trochę trwa.... Na drzwi wykładasz ze swoich a za jakiś czas dostaniesz z ubezpieczenia autostrady i myślę że wyjdziesz na tym lepiej.
-
Biglook
no właśnie bez AC - tak jak w moim przypadku musiałbym wezwać Policję na miejsce i spisać protokół, wówczas jest podstawa roszczenia - taki mi mój agent ubezpieczeniowy rzekł. A ja pełny pokład z dziećmi jadąc ze 130 km/h nie zatrzymywałem się na S8, z resztą myślałem, że to w podłogę coś uderzyło. Agent ma rację, czy ktoś ma inne doświadczenie?
- swimmer
- Expert
Ciężko Ci to będzie udowodnić. Podstawa to niestety kamerka w aucie.
A jak nie masz nawet świadka... Postaw się w sytuacji że ktoś do Ciebie przychodzi i mówi "kamień który wyleciał z Twojego buta uderzył w mój rower, dwa dni temu, i nikt tego nie widział"
A jak nie masz nawet świadka... Postaw się w sytuacji że ktoś do Ciebie przychodzi i mówi "kamień który wyleciał z Twojego buta uderzył w mój rower, dwa dni temu, i nikt tego nie widział"
-
Biglook
to już nie o to chodzi, będę płacił tylko jakie rozwiązanie wybrać? sprawdzę czy ten kod lakieru znajdę. A ktoś ma sprawdzonego dostawcę takich elementów jak drzwi? 
- swimmer
- Expert
Nie kolego... Raczej musisz szukać allegro, Olx albo po szrotach w okolicy. Wysyłka też wchodzi w grę. Ludzie którzy tym handlują wiedzą jak zabezpieczyć przesyłkę, problem są tylko koszty samej wysyłki.
Mi się bardziej kalkulowało pojechać 80km po drzwi pod kolor
Mi się bardziej kalkulowało pojechać 80km po drzwi pod kolor