Cześć.
Czy rozpoznawanie znaków drogowych Sign Assist działa w połączeniu z radiem Composition Media RM2018?
W salonie nie potrafią mi na to pytanie odpowiedzieć.
Co w zasadzie ta funkcja daje? Czy tylko wyświetlanie znaków na wyświetlaczu czy może coś więcej np. sygnał dźwiękowy po przekroczeniu limitu prędkości, automatyczne dostosowanie prędkości itp.
Sign Assist i system radiowy Composition Media
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: Sign Assist i system radiowy Composition Media
... moim zdaniem nie, gdyz ta funkcja korzysta z navi, composition media navi nie posiada, z Discover Media Pro i odp.kamerką jak najbardziej 

-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 manual HL
- Imię:: Janusz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Z tego co pytałem w salonie to działa z Composition Media, ale auto musi być wyposażone z kamerę. Ale sprzedawca pchyba sam nie był do końca przekonany.

-
- Początkujący
- Auto:: Passat B5, 1.9 TDI 130KM
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
Czyli być może działa ale bez navi mniej dokładnie..
A jaka kamera jest potrzebna?
Nie widziałem w cenniku kamery jako osobnej pozycji (z wyjątkiem kamery cofania).
Przy jakim pakiecie albo funkcjonalności jest instalowana kamera?
I ponawiam pytanie - czy tylko pojawiają się na wyświetlaczu ikony znaków, czy może coś więcej (jakieś komunikaty audio, integracja z ACC itp.)?
Nie widziałem w cenniku kamery jako osobnej pozycji (z wyjątkiem kamery cofania).
I ponawiam pytanie - czy tylko pojawiają się na wyświetlaczu ikony znaków, czy może coś więcej (jakieś komunikaty audio, integracja z ACC itp.)?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
nie ma - dokładnie , lub mniej dokładnieyaesoo pisze:Czyli być może działa ale bez navi mniej dokładnie..
tu jest 0 lub 1
nie zadziała z navi , co najwyżej może być kamera do DLA ale nie będzie aktywowana dla znaków z braku navi
integracja z ACC to działa w Arteonie jak jedziesz z navi + ACC, wtedy utrzymuje prędkość zgodnie z mapą / znaki
-
- Początkujący
- Auto:: Passat B5, 1.9 TDI 130KM
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
Mam już nowego Tourana z Composition Media i mogę potwierdzić, że Sign Assist nie działa w takiej konfiguracji. Nie tyle nie działa co nie ma takiej funkcjonalności.