NIe działa wspomaganie kierownicy 1k1 909 143 k
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
NIe działa wspomaganie kierownicy 1k1 909 143 k
cześc mam taki zakupiłem vw tourana z 2003 r 1.9 tdi 105 km i przestało mi działas w nim wspomaganie swieci na zegarach na czerwono kierownica z wykrzyknikiem po podłączeniu do komputera jest brak komunikacji ze wspomaganiem wiadomo tam jest wspomaganie eletryczne prawdopodobnie padł silnik od wspomagania i pytanie brzmi czy ten silnik sie da naprawic jak tak to może jakieś namiary na fachowca lub moze ktoś ma do sprzedania cała przekłądnie kierwonicza a naj lepiej silnik o oznakowaniu 1k1909143k lub 1k1 909 143 J lub K ważne zeby koncowe oznakowanie było 143 na ogłoszeniach jest bardzo duzo ale o oznakowaniach 144 i nawet kupiłem takie ale tam jest 3 wtyczki w moim dwie mechanik próbował to zamontowac jakos instalacje przerobiła ale jest problem bo sie nie chce zmieści do mojego auta twierdzi,ze nie wejdzie bo zawieszenie jest inne tez nie wiem czy to jest mozliwe ze 2003 rózni sie czymś od 2004 moze i tak bo na ogłoszeniach kazdy jak sprzedaje maglownice to pisze,ze od 2004 nigdzie nie ma 03r . moze ktos doradzi czym mozna to zastąpić jak to ominiąć przerobić czy cos bardzo prosze o info 

Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 00:37 przez marpel2, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin
-
- Kandydat
siema
JA mam ten sam problem, i to od dawna, niedlugo bedzie dwa lata jak niedziala mi wspomaganie, muła se wyrobiłem przez ten czas, a tydzien temu nieudalo mi sie ominac studzienki na czas i miske olejowa zmienic musze bo ciezko bylo wymanewrowac i ominac ja.
Zalozylem nowy temat w Ogolnej Technice ale nikt si enie odzywa poki co.
Jak cos to dam znac jak bedzie mi cos wiadomo.Powodzenia
JA mam ten sam problem, i to od dawna, niedlugo bedzie dwa lata jak niedziala mi wspomaganie, muła se wyrobiłem przez ten czas, a tydzien temu nieudalo mi sie ominac studzienki na czas i miske olejowa zmienic musze bo ciezko bylo wymanewrowac i ominac ja.
"Kto nie umie pytać, nie umie żyć"
A. Einstein
A. Einstein
-
- Kandydat
czytałem tez gdzies na jakimś innym forum ze ktoś założył 144 i mu to niby działa ale czy to prawda to nie wiem mój mechanik twierdzi ze ta 144 jest inna wieksza i nie zmiesci sie sam nie wiem czy na pewno jutro chyba bede mu kazał jednak załozyć ta 144 moze jakos sie uda skoro ktos juz tak robiłmat20055 pisze:siema
Marcin
-
- Kandydat
kolego a nie mógł byś mi tego jakos sprawdzić za mnie bo mam bardzo wolnego neta zanim to sciągne to mnie boże narodzenie zastanie mam zamontowany teraz silnik od wspomagania 1k1 909 143 k a na drugiej naklejce jest J ale wydaje mi sie ze to nie jest orginala czesc bo auto jest z 03 r a ten silnik jest 05 moze jakos po vin da sie dojsc co tam na prawde powinno byc podaje vin WVGZZZ1TZ3W009699Turanek pisze:![]()
"U Edwarda", czyli "u Edka", czyli Etka![]()
Stary gryps vwejowców
PS. Ersatzteilekatalog - Katalog części zamiennych
Marcin
- wanio_xxx
- Początkujący
Re: NIe działa wspomaganie kierownicy 1k1 909 143 k
Cześć, niestety dopadło i mnie. Brak wspomagania, brak komunikacji. Touran I z 2003r. 2.0tdi 136KM. Auto u mechanika od tygodnia, szukamy wszędzie zamiennika lub używki maglownicy z silnikiem, bez skutku.
Może ktoś z Państwa ma namiar na części w okolicach Krakowa lub wysyłkowo?
W załączniku fotka, nr części: 1K1 909 143 J + 1K1 909 143 L

Może ktoś z Państwa ma namiar na części w okolicach Krakowa lub wysyłkowo?
W załączniku fotka, nr części: 1K1 909 143 J + 1K1 909 143 L
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... chłopie nie pchaj sie z deszczu pod rynnę ;)zakładając ten sam chłam, zakładaj 3 GEN 1K0...
prosżę np. https://allegro.pl/przekladnia-audi-vw- ... um_allegro&
... nawet wiązka jest
... nawet wiązka jest

- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Czy poza wiazka potrzebuje jeszcze cos do zamontowania i podlaczenia 3 gen w miwjsce 1 gen?yox pisze:... chłopie nie pchaj sie z deszczu pod rynnę ;)zakładając ten sam chłam, zakładaj 3 GEN 1K0...
... nawet wiązka jest
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
własnie mam ten sam problem.
u mnie siedzi (1K1 909 144 K).
używana maglownica namierzona - 3 generacji. z tego co czytam pasuje wymiennie z druga (i pierwszą pewnie też) generacją,
wtyczki są inne ale jeśli kupi się z oryginalną wiązką to też pasuje bez żadnych modyfikacji,
pozostaje wykodować tylko czujnik skrętu z magla tak aby działał tylko ten pod kierownicą ale...
obdzwoniłem we Wrocławiu i okolicy kilka warsztatów i nikt nie chce się podjąć takiej operacji.
każdy mówi - wymieniam tylko i wyłącznie na taką samą...
kurde, skoro to jest Plug & Play jak wszyscy piszą to o co tym ludziom chodzi?
u mnie siedzi (1K1 909 144 K).
używana maglownica namierzona - 3 generacji. z tego co czytam pasuje wymiennie z druga (i pierwszą pewnie też) generacją,
wtyczki są inne ale jeśli kupi się z oryginalną wiązką to też pasuje bez żadnych modyfikacji,
pozostaje wykodować tylko czujnik skrętu z magla tak aby działał tylko ten pod kierownicą ale...
obdzwoniłem we Wrocławiu i okolicy kilka warsztatów i nikt nie chce się podjąć takiej operacji.
każdy mówi - wymieniam tylko i wyłącznie na taką samą...
kurde, skoro to jest Plug & Play jak wszyscy piszą to o co tym ludziom chodzi?