Ubytek płynu chłodniczego

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Tolek1987
Przeglądacz
Auto:: Vw Touran 1T 2004r 2.0 TD
Imię:: Sebastian
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Ubytek płynu chłodniczego

Post autor: Tolek1987 »

Witam. Posiadam vw Touran 1T1 z silnikiem 2.0 TDI i mam pewien problem ponieważ za silnikem z jakies rurki cieknie mi plyn od chłodnicy a nie mam jak sie dostac do tej rurki zebym mogl ja wymienić. Był bym wdzięczny jak ktos by sie podzielil jakimś pomyslem dodam ze auta uzywam na codzień i nie mam możliwości go odstawić do mechanika i zostaje mi tylko zrobic to samemu w jakas niedzielę.
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: Ubytek płynu chłodniczego

Post autor: Dziadek13 »

Popatrz na fotke silnik od tyłu możesz mieć inną chłodniczke spalin i tam też dochodzi chłodzenie a może sama chłodniczka puściła.
Trzeba nad np egr odkręcić tą blache podszybia i coś co będzież musiał żeby tam dojść będzie jako taki dostęp potrzebne będzie jakieś lustro co by zobaczyć.

Obrazek

Obrazek
Tolek1987
Przeglądacz
Auto:: Vw Touran 1T 2004r 2.0 TD
Imię:: Sebastian
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Ubytek płynu chłodniczego

Post autor: Tolek1987 »

Dzięki wielkie za te informację i zdjecie mam nadzieje ze bardzo mi to pomoze,bede musial w weekend to sprawdzic.

-- Pt paź 26, 2018 05:26 --

Wiatm. Mogl by mi ktos wytlumaczyc dlaczego najszybciej plynu chlodniczego ucieka mi po tym jak go troche podusze? Juz nie mam pojecia co moze byc przyczyna,zastanawialem sie nad uszczelka pod glowica ale nie mam zadnego bialego dymu z tlumika ani innych objawow ze postawic taka diagnoze. Bardzo bym prosil jak by ktos mi podrzucil jakies pomysły. Z gory dzieki

-- So paź 27, 2018 16:08 --

Widze ze nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie
ODPOWIEDZ