Jedziemy w prawo ...
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Jedziemy w prawo ...
Czołem Ekipa. Ręce już opadają . Przybliżę historie co się działo . W styczniu pojechałem na wymianę chłodniczki spalin , tam mechanik aby mieć lepsze dojście rozkręcał cos przy zawieszeniu. Po odbiorze auta pierwsze wrażenie jadać to kierownica krzywo a tor jazdy prosto ( minimalnie auto zaczęło uciekać na prawo) . Wiec telefon ,ze wszystko jest oki ale kierownica krzywa . Miałem podjechać od razu ,ale mechanik powiedział ze nie wpływa to nas jazdę wiec zajechałem miesiąc później przy wymianie oleju . Kierownica została poprawiona, ale jednak jeszcze minimalnie było później krzywo . Autem jeździła żona, a ja jadać w dłuższa trasę w maju zauważyłem ze już mocniej jedzie na prawo wiec zadecydowałem w czerwcu aby podjechać na zbieżność. Tam pan stwierdził ze wszystko ok . Cztery razy sprawdzał zmieniał opony ( opony nowe 20017 rok , na zimowkach ten sam problem ) aż w końcu dokręcił na chama końcówkę odkształcając przy tym gumę co osłania
Przyszła wymiana rozrządu i mowie swojemu mechanikowi ze auto ciągnie . Powiedział o tej dociągniętej końcówce, nie chciałem jechać już na reklamacje ( byłem tam 4 razy ) wiec mowie polec mi kogoś kto to zrobi . No i czwartek ustawienie jeszcze raz zbieżności - kierownica już równiutka ciśnienie w oponach sprawdzenie opon itd.( umawiamy się na dziś ) . Dzisiejsza wizyta sprawdzone zawieszenie belka wszystko ok hamulce itd . Auto jedzie dalej w prawo . Padł pomysł na wymianę amortyzatorów przód może któryś jest bardziej wyjechany, ale czy to pomoże ? Może koledzy mi cos doradza ? Auto kiedyś jechało ile drogi prostej tak prosto leciało

- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 419 razy
Re: Jedziemy w prawo ...
Sprawdzić hamulce, sprawdzić piasty w kołach. Sprawdzić taśma mierniczą odległość środków piast między tyłem a przodem po lewej i prawej stronie. Jak wszystko okej to problem w mechanizmie różnicowym w skrzyni biegów.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- m0nter
- ____________________
- Auto:: Touran BMN 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 31 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
A wózek /sanki czy tam płyta od podwozia pod silnikiem nie była odkręcana/luzowana? U mnie po naprawie przy okazji zbieżności trzeba było ją poprawić..
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
A czy podczas ustawiania zbieżności powinni to sprawdzić czy może zostało pominięte ?
-- N paź 07, 2018 19:41 --
Sanki luzowane ustawiane jeszcze raz , niestety nie pomogło.
-- N paź 07, 2018 19:41 --
Sanki luzowane ustawiane jeszcze raz , niestety nie pomogło.