Webasto brak włączenia przez pilot

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Grzes123456789
Auto:: Touran 2.0 2005
Imię:: Grzesiek

Webasto brak włączenia przez pilot

Post autor: Grzes123456789 »

Witam mam problem z webasto nie mogę przyuczyc pilota wymieniłem centralke telestart na inne i tez nie działa.mialem kabel urwany we wtyczce w webasto zlutowalem na nowe.webasto dziala z panelu i programowaniu czasowego.z pilota nie działa mam błąd 01299 łącze szeregowe diagnostyczne magistrali danych brak komunikacji mial ktos ten problem 3 miesiące temu ok bylo wszystko
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię:: BARTOSZ
Podziękował: 276 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy
Kontakt:

Re: Webasto brak włączenia przez pilot

Post autor: hagio »

Grzes123456789 pisze:Witam mam problem z webasto nie mogę przyuczyc pilota wymieniłem centralke telestart na inne i tez nie działa.mialem kabel urwany we wtyczce w webasto zlutowalem na nowe.webasto dziala z panelu i programowaniu czasowego.z pilota nie działa mam błąd 01299 łącze szeregowe diagnostyczne magistrali danych brak komunikacji mial ktos ten problem 3 miesiące temu ok bylo wszystko
Napisz w jaki sposób dopisujesz pilota.
Jaka centralka była a jaką założyłeś?.
Jaki pilot? Logo VW? Czy z napisem Webasto?
Jak zachowuje się pilot/dioda podczas dodawania?
Który przewód lutowałeś we wtyczce przy piecyku?
Masz Vcds? Mozesz zrobić skan auta? Jakie są błędy? Grzebałeś coś przy Gateway?
Grzes123456789

Kolego pilota robie z procedurą odlaczenia zasilania nie będę opisywał całej .potem wduszam off A kontrolka miga szybko.tylko telestart ten sam nr co miałem pilot oryginalny VW.nie mam vcds mam tylko Delhi. Dzis spróbuje przyuczyc pilota przez kompa.blad tylko jeden mam ten.nic nie ruszyłem geytsa.3 A nawet 2 miesiące bylo ok wszystko łączyło się.dzis przeswietle przewód od telestartu do pieca.w blokach mam komunikat wyłączone połączenie radiowe czy to oznacza zle zakodowane pieca.w kanale 42 mam 0 a powinna być 1.wyczytałem że pierw odblokować pięć w kanale 42 a potem skasowac bledy czy to prawda

-- So paź 13, 2018 09:06 --

We wtyczce kolor pomarańczowy byl urwany pin4 wiec wszystkie przelutowalem bo już tez były takie sobie wiec wymieniłem kompletnie kable na nowe.
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię:: BARTOSZ
Podziękował: 276 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy
Kontakt:

Post autor: hagio »

Grzes123456789 pisze:We wtyczce kolor pomarańczowy byl urwany pin4 wiec wszystkie przelutowalem bo już tez były takie sobie wiec wymieniłem kompletnie kable na nowe
Przewody pin 4 i 7 to magistrala CAN przewody te powinny być skręcone ze sobą. Może tu jest problem? Jeśli piec zablokowany to trzeba go odblokować i sprawdzić co było powodem jego zablokowania.
Lektura
https://ksmetek.wordpress.com/2014/02/0 ... es-repair/
Grzes123456789

Kolego fakt 4 urwana byla ale wcześniej nie było w wiazsce skręcone ze soba.czy mogło uszkodzić sterownik piecyka od strony diagnostyki przez urwany przewód.piec nie jest zablokowany pięć chodzi normalnie z załączenia ręcznego z panelu klimatronika i z komputera pokładowego.tylko pilot nie działa spróbuje to normalnie zakodowac z bloku danych.ale zastanawia mnie tylko jedno czemu w grupie 42 zamiast 1 mam ciagle 0 mimo że komputer zmieni wartość i daje potwierdzenie ze jest zapisana nowa wartosc
ODPOWIEDZ