androi tv box

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

androi tv box

Post autor: cykraz »

pany, mam pytanie
mój tv smart dawno przestał być smart, myślałem o dokupieniu tv boxa (głównie youtube, przeglądarka, netflix, kodi, ewentualnie dlna) chciałbym aby miał opcję LAN, no i w rozsądnych piniądzach.
Ktoś ma jakieś doświadczenie i może coś polecić? kompletnie nie wiem co kupic
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
szczyku
Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię:: Marcin
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: androi tv box

Post autor: szczyku »

Wszyscy, ale to wszyscy na różnych grupach facebookowych o elektronice i zakupach z chin są zgodni ze jak box pod tv to tylko od xiaomi, najlepiej ten w wersji 4K.
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: cykraz »

szczyku pisze:Wszyscy, ale to wszyscy na różnych grupach facebookowych o elektronice i zakupach z chin są zgodni ze jak box pod tv to tylko od xiaomi, najlepiej ten w wersji 4K.
też o nim czytałem, jednak myślałem aby sygnał puścić po LANie a on nie ma złącza. A co myślisz np o tym https://www.gearbest.com/projectors/pp_ ... id=1433363
o ile nie gadam bzdur wychodziły na dwoch różnych prockach RK3328 oraz na amlogic, jakaś różnica?
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Dziadek13 »

Poczytaj o Chromecast Ultra,można też o Anyast dobre urządzonka po wifi na hdmi.
https://www.youtube.com/watch?v=z9pIqHzdR6o
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

Polecam Chromecast-a mam drugą wersję i jest świetna, teraz wyszła trzecia (jeszcze szybszy transfer itp) i chyba sobie podmienię ;)

https://allegro.pl/oferta/najnowszy-goo ... 7655132300

Polecam każdemu kto ma TV, który ze względu na soft przestał odważać YouTuba itp.

Moduł łączy się bezpośrednio z ruterem WiFi i z naszym urządzeniem sterującym (tablet, telefon itp), wszystko działa płynnie żadne zawiechy itp.
Znam osoby które zrezygnowały z włączania tych aplikacji przez TV nawet że działają bo przez TV schodziło z tym 2-3 razy tyle co przez Chromecast-a.
Ja polecam w 100%, kupisz i będziesz MEGA ZADOWOLONY.
Co do minusów to widzę tylko jeden że nie obsługuje 4K, ale jak dla mnie to nie problem.
U mnie w domu Chromecast działa non-stop (Youtube, Netflix).

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2018 23:33 przez Tomasz_W-wa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista

Można też Xiaomi Mi Box Android TV + Wireless Bluetooth Gamepad
https://www.youtube.com/watch?v=hKwWeQ62P0g
Ja dla wnuków kupiłem Anyast też nie narzekają przynajmniej mam swój tv do swojej dyspozycji.Ale lepszy jest Chromecast więcej pamięci ram.
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co chcesz na takim urządzaniach włączać i robić, jeżeli tylko oglądać a nie grać i przeglądać internet to nie ma co ładować się w kombajny bo tylko nie potrzebna wydana kasa.
Zobacz które urządzenia obsługują aplikacje o które Ci najbardziej chodzi żeby mieć.
Na końcu sprawa samego urządzenia i jego sterowaniem.
W moim przypadku nie chciałem mieć następnego pudełka przy TV i 5-6 pilota, mam duże kino domowe (segmentowe) + Horizonz UPC i do tego dzieciaki podłączają Playstation.
Chromecast jest mały i podłącza się go za TV, nic go nie widać, a ze względu że jest bardzo mały zmieści się za TV bez problemu, ja mam TV na ścianie powieszony i nie ma problemu.
Dlatego Chromecast jak dla mnie jest MEGA podłącza się go na dwa sposoby do portu HDMI w TV, a zasilanie bierzemy albo z gniazdka albo po po prostu podłączamy króciutki przewód do portu USB w TV i nie mamy żadnych kabli zwisających z TV (Chromecast włącza się z TV).
Co do sterownia urządzeniem to instalujemy aplikacje w urządzeniach którymi będziemy nim sterować, nawet w kilku, tablet, wszystkie telefony w domu itp.).
Po co w kilku, a no po to że jak włączmy np. swoim telefonem bajkę dla dzieciaków ale mamy wyjść z domu to nie wyłączamy bajkę albo nie zostawiamy telefon w domy tylko sterownie przechodzi na następne urządzenie z zainstalowaną aplikacją, które jest w domu jak my opuścimy lokal. Naprawdę Mega wygodne.

Tyle ode mnie :mrgreen:
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2018 23:37 przez Tomasz_W-wa, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
cirek
Zaawansowany
Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
Imię:: Wojtek
Podziękował: 26 razy
Otrzymał podziękowań: 34 razy

Post autor: cirek »

mam to MeLE PCG35 APO od roku i jest ok. musiałem zaopatrzyć się w ssd za 180 zł. win10 legal. Kodi z nakładką CHERRY, LAN, normalna przeglądarka i wszystko co oferuje win. Cichy bo bez wentylatora, tylko mrugająca dioda lan denerwuje jak jest ciemno ale to nie problem bo jest wlan 2,4/5G. Są nowe modele z szybszym procesorem. Do tego jakaś klawiatura z toutchpadem i komplet gotowy

-- So gru 15, 2018 15:47 --

miałem androida, było ok ale Kodi na win chodzi lepiej więc się przesiadłem.
Kiedyś do testów miałem M8S PRO i byłem pozytywnie zaskoczony jego szybkością działania.

-- So gru 15, 2018 15:51 --

Nowsze jedna mają więcej RAMu

PCG35 APO

PCG63 APO
1T3 CFHC
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista

Można też i to bardzo dobre. Modecom FreePC Stick 32 GB
https://www.komputerswiat.pl/recenzje/s ... 10/4n59tjq
szczyku
Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię:: Marcin
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Post autor: szczyku »

Ja wybrałem właśnie chromcast i wole go zamiast box tv, do boxa jakieś piloty, klawiatury itp, a tu tylko smrtfon lub przeglądarka chrome na kompie. Mam jeszcze chromcast audio. Dla mnie najprostsze i najlepsze rozwiazanie.
ODPOWIEDZ