kontrolka świateł i komunikat AFS

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
ciosacz87
Auto:: touran 2.0 BMM 2008r
Imię:: Mariusz

kontrolka świateł i komunikat AFS

Post autor: ciosacz87 »

Witam, mam problem z lampami a mianowicie pali sie kontrolka świateł i komunikat "AFS Inoperative! See Owner's Manual " sprawdziłem światła wszystkie świecą , doświetlanie zakrętów działa ( żarówka H8 ) ale nie widze żeby w czasie jazdy dynamiczne doświetlanie zakrętow działało. Jak właczam autko to xenon robi test i skręcają sie w lewo i w prawo , a w czasie jazdy nie skręcają. Nadmienie że mam zepsuty czujnik poziomowania lamp przez to lampy świeca strasznie nisko i po odpaleniu nie ruszaja sie góra dół tylko na boki. Czujnik juz zamówiony czekam na kuriera żeby go wymienić ale nie sądze żeby to miało wpływ na skrętność xenonow. Czy ktoś miał coś podobnego w swoim aucie ? Prosze o pimoc . Pozdrawiam
szczyku
Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
Imię:: Marcin
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: kontrolka świateł i komunikat AFS

Post autor: szczyku »

Najpierw powitania (widzę ze nie zapoznałeś się z regulaminem), a później założyć post i wkleić autoskan. Nikt tu z fusów nie wróży. Przyczyn moze być kilka.
ciosacz87
Auto:: touran 2.0 BMM 2008r
Imię:: Mariusz

Re: kontrolka świateł i komunikat AFS

Post autor: ciosacz87 »

Halo jak mało kiedy akurat przy zakładaniu konta na tym forum przeczytałem regulamin!!! Jestem posiadaczek tourana i forum takie jjak te jest idealne do posiadacza takiego pojazdu jak my wszyscy którzy tu jesteśmy. W regulaminie nie pisze nic o powitaniu i o wklejaniu autoskanu. Post dodałem bo może już ktoś sie z tym spotkał w swoim autku. Prosze o sugestie co zrobic , jak jest kilka przyczyn to ok Pozdrawiam
ODPOWIEDZ