Touran Klub Polska - Profil na Facebooku
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Ale to ja poprosiłem Adamfx o zrobienie filmu, przesłałem mu materiały i przesłałem Tobie oba linki...
Mam nauczkę i koniec pieśni...
Co do mnie to uważam dyskusję na ten temat za zamkniętą- napisałem, co sądzę o tym i wszycho!
Powypindalamy co niehalo i spokój będzie.
Swary i kłótnie, to nie jest coś w czym lubię pływać...
Co do mnie to uważam dyskusję na ten temat za zamkniętą- napisałem, co sądzę o tym i wszycho!
Powypindalamy co niehalo i spokój będzie.
Swary i kłótnie, to nie jest coś w czym lubię pływać...
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
a ja poprosiłem CIEBIE przesyłając Tobie zdjęcia z pierwszego spotu aby w miarę możliwości umieszczając zdjęcia publicznie zakrywać tablicę. Taka moja mała prośba była. Zdjęcia z tego zimowego spotu zamieściłem na forum z zakrytymi tablicami. Tobie "prywatnie" zgrałem wszystko na komputer jako osobie którą po prostu znam osobiście więc nie dziw mi się i nie zgrywaj teraz ofiary i nikogo nie przepraszaj bo to nie ma sensu.Eljot pisze:Ale to ja poprosiłem Adamfx o zrobienie filmu, przesłałem mu materiały i przesłałem Tobie oba linki...
Jak to wygląda? Wszyscy wiedzą, że chciałeś dobrze, a teraz przepraszasz za problemy?
Już bez przesady.
A filmu wcześniej nie widziałem bo skąd miałem o nim wiedzieć? Nie mam także rozkazu wchodzenia na forum i śledzenia wszystkiego. Z racji iż wykorzystałeś jakieś tam moje materiały mogłeś podesłać linka, napisać "Ciapek zobacz co powstało z Twoich materiałów". Nic takiego nie otrzymałem, też nie miałeś oczywiście nakazu tego robić.
Między nami co do tego filmiku... otwórz sobie zdjęcia w Picassie albo w innej przeglądarce graficznej. Ustaw przejścia, daj PLAY i będziesz miał podobną prezentację.
Ja sam nie zrobiłem nie wiadomo jakiego dzieła więc nie sądziłem, że ktoś wogóle będzie coś jeszcze z tego "strugał"
A teraz sobie sam odpowiedz po przeczytaniu tego co napisałeś i po przeczytaniu mojej wypowiedzi czy tylko o to mi chodziło, że przesłałeś komuś materiały żeby zrobił film i po co za to przepraszać i czy chodzi mi wyłącznie o to aby nie powstawały jakieś filmiki itp rzeczy. Nie o takie wnioski mi chodzi.Eljot pisze:Ale to ja poprosiłem Adamfx o zrobienie filmu, przesłałem mu materiały i przesłałem Tobie oba linki...
Za chwilę dojdą niektórzy do wniosków żebym ja się nie pojawiał na spotach bo później będę problemy robił jak ktoś moje zdjęcia zamieści, albo żebym lepiej w ogóle nie stawał do zdjęć. Myśląc "prostolinijnie" zupełnie po tym co tu rozpętałem nie powinienem się dziwić takim tekstom , ale spoglądając głębiej nie o to zupełnie mi chodziło.
Trudno.
Może za to dyskusja pójdzie w kierunku tego o czym pisał Cyrus czego sobie i innym życzę.
pozdrawiam
Pozdrawiam!
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Właśnie to sam miałem napisać. Skończymy spór - Eljot proszę Cię podaj namiary na tablice koszt (jeżeli podawałeś to przeklej tutaj). Kto będzie chciał to sobie zrobi własne blachy.Turanek pisze:Koledzy, można zawsze sobie zamówić kartonik z nickiem na rejestrację. Ja używam oryginalnej blachy z salonu ASO. Możemy też stworzyć wzór, wybrać usługodawcę na alledrogo i tam składać zamówienia.
Eljot zrobił już sobie takie kartoniki.
Edit:
Ciapek czy spotkałeś się z taką sytuacją ? (poważnie pytam).
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
tu jet temacik Eljota w tej sprawie: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1649cheles pisze:Eljot proszę Cię podaj namiary na tablice koszt (jeżeli podawałeś to przeklej tutaj). Kto będzie chciał to sobie zrobi własne blachy.
- cheles
- Władca postów
Chodzi mi o to, czy spotkałeś z sytuację, że przez ujawniony numer rejestracyjny w necie buchneli samochód.Ciapek pisze:jaka sytuacja?cheles pisze:Ciapek czy spotkałeś się z taką sytuacją ? (poważnie pytam).
Pamiętajcie, że dlatego wtrąciłem się w tą sprawę bo wiem, że wielu z Was zakrywa tu i ówdzie tablice.
Nie myślałem tylko o sobie.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
nie jestem złodziejem
, ani w kręgu moich znajomych takowych nie mam. Więc nie jestem kompetentną osobą do odpowiedzi na to pytanie, ale to że różne osoby przeglądają fora nie da się podważyć i że pomysłowość i przebiegliwość złodziei i nie tylko nie zna granic.
Istnieją przypadki najczęściej z odległych miast, że osoby dorabiają sobie identyczne numery tablic jakie Ty posiadasz mając takie samo auto, a na te tablice kradną paliwo, popełniają inne wykroczenia.
Dyskutujesz np. o zabezpieczeniu auta, albo o założeniu jakiegoś fajnego sprzętu do auta. Ktoś obcy czyta to na forum, daje komuś znać, na dodatek rozpoznaje okolice gdzie było robione zdjęcie i dodaj do tego, że auto trzymasz typowo pod chmurką.
Chwalicie się niektórzy co macie w autach, różne osoby przeglądają fora.
Dlaczego np. nie można upubliczniać numerów rejestracyjnych w telewizji która jest ogólnie dostępnym medium jak forum? Z tego co wiem nie tyczy to się każdego przypadku, ale wszystkie stacje starają się unikać pokazywania numerów rej.
Art. 6. punkt 1. ustawy o ochronie danych osobowych:
"W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej."
Art. 6 punkt 2. ustawy:
"Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne."
Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883
Nie ma dwóch identycznych tablic rejestracyjnych a dane numeru auta są przypisane do jednego właściciela.
A może ktoś wykorzysta gdzieś to zdjęcie z odkrytymi tablicami?
Nigdy nic nie wiadomo.
To zwykłe "dmuchanie na zimne" dla niektórych na pewno przesada i nadgorliwość, ale takie są fakty.
Zaraz sam wymyślę sobie jakąś fobię przez tą dyskusję
Może niech inni się wypowiedzą dlaczego zakrywają tablice? Czemu mam się tłumaczyć za innych?
Widziałem, że wcześniej niektórzy zakrywali tablice pokazując swoje auta. Specjalnie się nad tym nie zastanawiałem dlaczego to robią, ale wiedziałem, że pewnie dla bezpieczeństwa bo po co pokazywać swoje numery. Wiedziałem, że nie sprawia mi to problemu więc też uznałem że tak będę starał się robić.

Istnieją przypadki najczęściej z odległych miast, że osoby dorabiają sobie identyczne numery tablic jakie Ty posiadasz mając takie samo auto, a na te tablice kradną paliwo, popełniają inne wykroczenia.
Dyskutujesz np. o zabezpieczeniu auta, albo o założeniu jakiegoś fajnego sprzętu do auta. Ktoś obcy czyta to na forum, daje komuś znać, na dodatek rozpoznaje okolice gdzie było robione zdjęcie i dodaj do tego, że auto trzymasz typowo pod chmurką.
Chwalicie się niektórzy co macie w autach, różne osoby przeglądają fora.
Dlaczego np. nie można upubliczniać numerów rejestracyjnych w telewizji która jest ogólnie dostępnym medium jak forum? Z tego co wiem nie tyczy to się każdego przypadku, ale wszystkie stacje starają się unikać pokazywania numerów rej.
Art. 6. punkt 1. ustawy o ochronie danych osobowych:
"W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej."
Art. 6 punkt 2. ustawy:
"Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne."
Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883
Nie ma dwóch identycznych tablic rejestracyjnych a dane numeru auta są przypisane do jednego właściciela.
A może ktoś wykorzysta gdzieś to zdjęcie z odkrytymi tablicami?
Nigdy nic nie wiadomo.
To zwykłe "dmuchanie na zimne" dla niektórych na pewno przesada i nadgorliwość, ale takie są fakty.
Zaraz sam wymyślę sobie jakąś fobię przez tą dyskusję

Może niech inni się wypowiedzą dlaczego zakrywają tablice? Czemu mam się tłumaczyć za innych?

Widziałem, że wcześniej niektórzy zakrywali tablice pokazując swoje auta. Specjalnie się nad tym nie zastanawiałem dlaczego to robią, ale wiedziałem, że pewnie dla bezpieczeństwa bo po co pokazywać swoje numery. Wiedziałem, że nie sprawia mi to problemu więc też uznałem że tak będę starał się robić.
Ostatnio zmieniony śr kwie 04, 2012 15:03 przez Ciapek, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam!
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Ja myślę że ta dyskusja zmierza w złym kierunku, trudno nie przyznać Ciapkowi racji. Nie tylko my czytamy to forum, każdy może korzystać z jego zasobów. i prawdą jest że dzielimy się różnymi informacjami o swoich autach, ale nie tylko o nich. Przypomnę tylko temat wakacyjny. Niech taki delikwent skojarzy fakty, trafi na Twoje auto na mieście, wyczai gdzie mieszkasz a z forum dowie się kiedy jedziesz na urlop i włam gotowy. Może to jest dmuchanie na zimne, może nadmiar ostrożności. Tak czy inaczej należy uszanować wolę kolegi. Mi Ciapek zwrócił swoim p[ostem uwagę na rzeczy o których wcześniej nie myślałem.
- cheles
- Władca postów
Ciapek,
Po pierwsze: Nie zamierzałem Cię w jakiś sposób zdenerować, obrazić ani SUGEROWAĂ ŻE JESTEŚ. Po prostu ciekawość - zwróciłeś uwagę na problem więc poprosiłem Cię o opisówkę. Podałeś dzięki Ci za to, tego nie wiedziałem, że podrabiają tablice, wiem o kradzieżach tablic (mi też buchneli jedną tablicę rej.).
Propozycja moja jest taka by część forum było zamknięte czyli niewidoczne dla postronnych przeglądaczy dopiero zalogowaniu - lub wprowadzić opcję przy pisaniu forum - widoczne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Co Wy na to ?
[/code]
Po pierwsze: Nie zamierzałem Cię w jakiś sposób zdenerować, obrazić ani SUGEROWAĂ ŻE JESTEŚ. Po prostu ciekawość - zwróciłeś uwagę na problem więc poprosiłem Cię o opisówkę. Podałeś dzięki Ci za to, tego nie wiedziałem, że podrabiają tablice, wiem o kradzieżach tablic (mi też buchneli jedną tablicę rej.).
Propozycja moja jest taka by część forum było zamknięte czyli niewidoczne dla postronnych przeglądaczy dopiero zalogowaniu - lub wprowadzić opcję przy pisaniu forum - widoczne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Co Wy na to ?
[/code]