spacewalker pisze:
jak zadziała to wtedy wydam $$
Wy przeciez na tacy macie wszystko, nikt nie dochodził do tego latami, nie wydawał tysiecy, ....
szkoda gadać.....
Nie wiem w czym Ty masz problem? Nie napisałem, że masz wydać pieniądze tylko zapytałem o poradę czy ktoś ma możliwość sprawdzenia różnic w sofcie, bo ja tego nie potrafię. Nie chcesz pomóc to nie pomagaj, w czym problem?
Chodzi mi tylko o to, że jeśli nie będę miał potwierdzenia o tym, że istnieje możliwość dopisania do softu CAXA danych o ACC to dalsze szukanie nie będzie miało sensu, bo po co mi kupno radaru czy innych gratów skoro i tak ECU tego "nie puści".
ABS da się przerobić, Gateway i manetki się kupi, bo nie ma wyjścia zostaje tylko kwestia ECU, ale jak wspomniałem nie mam pojęcia o "ogarnianiu" EEPROM i jakiegoś konstruktywnego zrozumienia co jest co. Czytam, szukam ale nie wiele jest o tym w sieci, a ja nie mający jakiejś szczególnej wiedzy o programowaniu nie jestem w stanie tego sam pojąć
Pisząc o "doktoryzowaniu" się chodzi mi właśnie o zebranie informacji odnośnie tylko i wyłącznie samej budowy oprogramowania silnika... nic więcej.
Ale jak wspomniałem, z takim nastawieniem społeczności to raczej prędzej kupię auto zgodne z ACC lub nawet wyposażone w ten system niż ktoś będzie chętny do pomocy.
-------------------------------------------------------------------
Z innych informacji, uzupełniając "kody" dotyczące ABS:
- ABS B6 (3C0):
--- V1: bez ACC, bez TPMS,
--- V2: bez ACC, z TPMS,
--- V3: z ACC, z TPMS,
- ABS B7/Tiguan/Q3/... (3AA/7N0):
--- V4 - bez ACC, bez TPMS,
--- V5 - z ACC, bez TPMS,
--- VD - bez ACC, z TPMS,
--- VE - z ACC, z TPMS.