Montaż kamery.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
miki55
Zaawansowany
Auto:: 1.9 bls
Imię:: Rafał
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Re: Montaż kamery.

Post autor: miki55 »

Ja mam Mio 792 Dual. Zasilanie i połączenie z tylną kamerką idzie bokiem podsufitki. Żadnych kabelków nie widać.
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Post autor: gordon »

malgosia07 pisze:Czy ktoś z Was ma doświadczenia w kwestii montażu tego lusterka z kamerką a raczej nakładki na lusterko z kamerką ? da się to zamontowac tak aby ten kabel od lusterka nie "dyndał ";) ? jest też w zestawie kamerka na tył więc ten kabel to chyba na podsufitkę się da mam nadzieję ....;) .. Jak to się sprawdza w praktyce ?
https://allegro.pl/oferta/lusterko-z-ka ... 7464120269
Małgosiu, nie mam doświadczenia z montażu takiego lusterka. Widziałem takie lusterko u znajomego, i wg mnie słabo to wygląda, w sensie samo lusterko. Znajomy ma normalne fabryczne lusterko fotochrom w Skodzie, a na nim niejako "wisi" lusterko z rejestratorem, i to moim zdaniem najsłabiej wygląda. Osobiście wolałbym chyba normalną kamerkę zamontowaną obok lusterka. A kable od kamerki zawsze da się pociągnąć pod tapicerką, pytanie ile ktoś ma samozaparcia i chęci. Przeciągałem już trochę kabli w swoim Touranie np.: od lusterka fotochrom wewnętrznego do zewnętrznych, do kamery cofania w klapie bagażnika, i wierz mi wszystko zależy od montera. Wszystko da się zrobić ładnie kwestia czasu i chęci.
A jeżeli chodzi o działanie kamery w lusterku wiszącym na oryginalnym lusterku to znajomy jest zachwycony. Kamery z tyłu jeszcze nie zamontował. Jak będę w tygodniu u niego w firmie i będzie miał auto, bo jeździ kilkoma, to mogę cykąć Ci fotę jak to wygląda.
malgosia07
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 2006
Imię:: Maniek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: malgosia07 »

Wielkie dzięki Gordon za konkretną odpowiedz ..lusterko z kamerką dostalam w prezencie ;) no i teraz ...nie mogę go nie zamontować chociaż na chwile ...:) jestem dość znaczną estetką i własnie boję się tego "wiszenia " i okablowania ...no ale spróbuję ..no własnie muszę znaleźć tylko jakiegoś montera estetę nie fuszera :) Jeśli mógłbyś zrobić fotkę bedę bardzo wdzięczna chciałabym zobaczyć jak to wygląda czy jest sens się za to brać ..dzięki :super:
marceli82
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDI Highline
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: marceli82 »

Hej,ponieważ i mnie czeka przekładka kamerki do Touranka z poprzedniego auta to chciałem podpytać tutaj w temacie jak najlepiej dostać się(wyjąć) gniazdo zapalniczki(żeby dostać się do przewodów)bo chcę sobie zrobić zasilanie dodatkowe gniazdo 12v do kamerki biorąc napięcie stamtąd.

Nie mogłem znaleźć opisu jak to sprawnie wyjąć.
VW Touran 1.9 TDI BKC Highline 2004r.
ODPOWIEDZ