Montaż kamery.
-
miki55
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 bls
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Re: Montaż kamery.
Ja mam Mio 792 Dual. Zasilanie i połączenie z tylną kamerką idzie bokiem podsufitki. Żadnych kabelków nie widać.
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Małgosiu, nie mam doświadczenia z montażu takiego lusterka. Widziałem takie lusterko u znajomego, i wg mnie słabo to wygląda, w sensie samo lusterko. Znajomy ma normalne fabryczne lusterko fotochrom w Skodzie, a na nim niejako "wisi" lusterko z rejestratorem, i to moim zdaniem najsłabiej wygląda. Osobiście wolałbym chyba normalną kamerkę zamontowaną obok lusterka. A kable od kamerki zawsze da się pociągnąć pod tapicerką, pytanie ile ktoś ma samozaparcia i chęci. Przeciągałem już trochę kabli w swoim Touranie np.: od lusterka fotochrom wewnętrznego do zewnętrznych, do kamery cofania w klapie bagażnika, i wierz mi wszystko zależy od montera. Wszystko da się zrobić ładnie kwestia czasu i chęci.malgosia07 pisze:Czy ktoś z Was ma doświadczenia w kwestii montażu tego lusterka z kamerką a raczej nakładki na lusterko z kamerką ? da się to zamontowac tak aby ten kabel od lusterka nie "dyndał ";) ? jest też w zestawie kamerka na tył więc ten kabel to chyba na podsufitkę się da mam nadzieję ...... Jak to się sprawdza w praktyce ?
https://allegro.pl/oferta/lusterko-z-ka ... 7464120269
A jeżeli chodzi o działanie kamery w lusterku wiszącym na oryginalnym lusterku to znajomy jest zachwycony. Kamery z tyłu jeszcze nie zamontował. Jak będę w tygodniu u niego w firmie i będzie miał auto, bo jeździ kilkoma, to mogę cykąć Ci fotę jak to wygląda.
-
malgosia07
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 2006
- Imię:: Maniek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wielkie dzięki Gordon za konkretną odpowiedz ..lusterko z kamerką dostalam w prezencie
no i teraz ...nie mogę go nie zamontować chociaż na chwile ...
jestem dość znaczną estetką i własnie boję się tego "wiszenia " i okablowania ...no ale spróbuję ..no własnie muszę znaleźć tylko jakiegoś montera estetę nie fuszera
Jeśli mógłbyś zrobić fotkę bedę bardzo wdzięczna chciałabym zobaczyć jak to wygląda czy jest sens się za to brać ..dzięki 
-
marceli82
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 TDI Highline
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Hej,ponieważ i mnie czeka przekładka kamerki do Touranka z poprzedniego auta to chciałem podpytać tutaj w temacie jak najlepiej dostać się(wyjąć) gniazdo zapalniczki(żeby dostać się do przewodów)bo chcę sobie zrobić zasilanie dodatkowe gniazdo 12v do kamerki biorąc napięcie stamtąd.
Nie mogłem znaleźć opisu jak to sprawnie wyjąć.
Nie mogłem znaleźć opisu jak to sprawnie wyjąć.
VW Touran 1.9 TDI BKC Highline 2004r.