Pozwoliłem sobie założyć temat bo takowego chyba nie ma. Chwalimy się lub też nie.
Może zacznę jako pierwszy.
Gdzie- Niemcy
60/70
10Euro
Mandaty 2018
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
Re: Mandaty 2018
jak mogli zmierzyć Twoja prędkość przy dwóch samochodach obok siebie jadących? ja bym nie przyjął jakby była wyższa suma a tak żerują na takich...
- Gerardos
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
- Imię:: Gerard
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
a normalnie zmierzyli , jak jest napisane na dołączonych zdjęciach miernik laserowy i jest zaznaczony widoczny kwadrat z radaru które auto było mierzone i co tu dalej dyskutować ?Dodi pisze:jak mogli zmierzyć Twoja prędkość przy dwóch samochodach obok siebie jadących?
-
balbina76
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
po niemiecku jechał szybciejDodi pisze:jak mogli zmierzyć Twoja prędkość przy dwóch samochodach obok siebie jadących? ja bym nie przyjął jakby była wyższa suma a tak żerują na takich...
ale mój znajomy jechał przed naszym fotoradarem z kolegą dwupasmówką lewym pasem zwolnił do 60 a prawym gościu go wyprzedził z większą prędkością widzieli błysk i śmiech że gościa cykło
za jakiś czas dostał zdjęcie z tego fotoradaru
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
-
szczyku
- ____________________

- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
W DE prawie nikt nie dyskutuje, tylko płaci. Jak jadę jednocześnie z innym autem i zwykły radar pstryknie foto, takie nawet nie przychodzi do domu. Już się uspokoiłem z żoną, ale do domu regularnie 2-3 przychodziły w miesiącu. Takie po 10-15 euro. Człowiek ma więcej na godzinę pracy, więc płaci i nie wnika czy dobrze zrobione, czy krzywo stal fotoradar, czy nad nim była linia wysokiego napiecia itp., jak to miało miejsce dłuższy czas w PL.
Żona się uspokoiła jak przekroczyła (po odjęciu tolerancji) 21km/h w mieście. Przyszło 108,50 euro i jeden punkt (punkt kasuje się po 2,5 roku, można mieć max
.
Żona się uspokoiła jak przekroczyła (po odjęciu tolerancji) 21km/h w mieście. Przyszło 108,50 euro i jeden punkt (punkt kasuje się po 2,5 roku, można mieć max
-
zibi1961
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wprawdzie jeszcze mandatu nie dostałem ale wczoraj w Radomsku jechałem prawidłową prędkością a za mną schowany za autem motocykl . Nie potrafię określić ile metrów było do fotoradaru ale nagle motocykl gwałtownie przyspieszył i minął mnie z dużą prędkością. Błysk flesza był wydaje mi się gdy motocykl minął już fotoradar .Nie wiem jak to technicznie wygląda ,mierzenie prędkości i robienie zdjęcia ,czy jest możliwa analiza tego zdarzenia żeby uchwycić całość a nie tylko moment z fleszem ? Wyczytałem na necie że wiele kierowców ma złudzenie że flesz jest opóźniony a fotoradar jest testowany nawet przy 250 km/h ale trochę się obawiam bo motocykl był schowany za autem .