Klapa bagażnika -otwiera się i zamyka TOURAN-2004r
-
Karol50
- Początkujący
- Auto:: WV Touran ,1,9 TDI
- Imię:: Karol
Klapa bagażnika -otwiera się i zamyka TOURAN-2004r
Podczas otwierania pilotem samochodu, zaczyna się dyskoteka ; klapa bagażnika ( zamek klapy) samoczynnie się otwiera i zamyka. Problem znika kiedy zamykam pilotem , czy też od środka przyciskiem na drzwiach.Ten problem pojawił się kiedy akumulator był już na wykończeniu .Obecnie akumulator jest wymieniony .Jeśli klapę bagażnika podniosę to zamek nie wykonuje żadnych czynności ,ale jeśli tylko go ręcznie wcisnę i może to być nawet na 1-szy zaczep , zamek go otworzy i tak się dzieje cały czas. Obecnie zamykam pilotem wszystkie drzwi i na koniec opuszczam klapę bagażnika .Sprawdzałem klamkę i mikro włącznik i miernikiem nic nie znalazłem, nie dobierałem się jeszcze do zamka .
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Re: Klapa bagażnika -otwiera się i zamyka TOURAN-2004r
A jak z kabelkami w przejściówce karoseria klapa,może popękały i robią zwarcie.
-
Karol50
- Początkujący
Tam było wszystko sprawdzone, przewody elektryczne są w dobrym stanie .Jeszcze nie sprawdzałem ile i jakie są błędy , może to być przyczyną .
-
VWariaT
- Zaawansowany
- Auto:: 1T2 2.0TDI
- Imię:: VWariaT
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 55 razy
Ja bym spróbował zdemontować klamkę i poczyścić wszystko. Tam zbiera się sporo syfu i mikrostyk może głupieć.
Był: 1T2 -> Z czerni wyłonił się początek....
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
-
Karol50
- Początkujący
Mam to rozebrane, na obecną chwilę nic nie znalazłem , mikrowłącznik sprawdzony , wiązka elektryczna wchodząca pod dach też sprawdzona.
-- So kwi 13, 2019 13:31 --
Mam pytanie dotyczące mikrowyłącznika , czy w stanie spoczynku jest włączony , po naciśnięciu się wyłącza ? Pytam ponieważ u mnie jest odwrotnie i dlatego po odblokowaniu kluczykiem, zamek bagażnika cały czas się odblokowuje
-- Wt kwi 16, 2019 17:12 --
Problem który mnie nurtował już jest rozwiązany . Listwa podświetlania tablicy rejestracyjnej była przyczyną całego bałaganu ,w niej było przebicie (po sprawdzeniu omomierzem okazało się że jest przejście około 1-Mega Ohma między wtykami na listwie) Mikrostyk( który powinien być rozwarty) był najbardziej podejrzany, był sprawny .
-- So kwi 13, 2019 13:31 --
Mam pytanie dotyczące mikrowyłącznika , czy w stanie spoczynku jest włączony , po naciśnięciu się wyłącza ? Pytam ponieważ u mnie jest odwrotnie i dlatego po odblokowaniu kluczykiem, zamek bagażnika cały czas się odblokowuje
-- Wt kwi 16, 2019 17:12 --
Problem który mnie nurtował już jest rozwiązany . Listwa podświetlania tablicy rejestracyjnej była przyczyną całego bałaganu ,w niej było przebicie (po sprawdzeniu omomierzem okazało się że jest przejście około 1-Mega Ohma między wtykami na listwie) Mikrostyk( który powinien być rozwarty) był najbardziej podejrzany, był sprawny .