Aktualizacja map w Discover Pro
-
- Auto:: VW Turan 2.0 Diesel 2016
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 1 raz
Aktualizacja map w Discover Pro
Witam, chciałbym zadać pytanie odnośnie aktualizacji map w systemie nawigacji Discover Pro. Mianowicie wg instrukcji https://www.volkswagen.pl/content/dam/v ... rukcja.pdf jest to proste, ale w praktyce nie wiadomo jak się do tego zabrać. Pobrałem aktualne mapy Europy dla mojego modelu, wypakowałem na kartę pamięci, włożyłem w SD1 i co z tego? Samo się nie aktualizuje. Wywołuję w nawigacji informację o wersji i dalej "aktualizuj", mieli, mieli i nic. Na infolinii improwizują, w serwisie także. Brak jakiejkolwiek pomocy. Jestem w kropce. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, komu udało się to zaktualizować i powie coś mądrego?
-
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: Aktualizacja map w Discover Pro
... wiec masz odp.KrzysztofR pisze:karta SD moja

- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
zdjecie radia daj , bo moze masz Discovery Media ...wtedy karta musi byc ORGyox pisze:KrzysztofR pisze:karta SD moja
jak jest DP to nawet USB czy hdd na USB moze byc
-
Serdeczne dzięki za pomoc. Mam Discovery Pro i jeszcze nikt na infolinii nie wpadł na pomysł podpowiedzieć mi, że można użyć innego nośnika jak karta SD. Zgrałem pliki na dysk USB, podpiąłem go i od razu aktualizacja ruszyła. Nie wiem dlaczego, ale problemem była karta pamięci. Wielokrotnie formatowana na system plików NTFS. Jest widoczna po włożeniu w slot urządzenia w samochodzie, a mimo to sygnalizuje błędne pliki. Te same pliki na dysku podpiętym do USB działają. Jeszcze raz dziękuję. Myślałem, że sprawa beznadziejna. Pomoc na infolinii Volkswagena była żadna, także w serwisie improwizowali, że niby to takie proste, ale nigdy mi nie zaktualizowali zasłaniając się brakiem odpowiedniej karty, mimo, że samochód przynajmniej 4 razy w roku u nich stoi.