prośba o poradę - demontaż foteli tylnych

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
bodin62
Auto:: toran tdi 2017
Imię:: bohdan

prośba o poradę - demontaż foteli tylnych

Post autor: bodin62 »

Ponieważ jest to mój pierwszy wpis, przede wszystkim witam wszystkich Forumowiczów ! Mam gorącą prośbę o poradę (lub odesłanie do tematu o ile był już poruszany na forum) w sprawie demontażu foteli tylnych. Chodzi o Tourana rocznik 2017, wersja 5 osobowa, chciałbym zdemontować przed wyjazdem wakacyjnym dwa skrajne fotele. Byłem wczoraj w serwisie na przeglądzie, zaproponowano mi odpłatny demontaż. Nie skorzystam, ponieważ za ponowny montaż ponownie będę musiał zapłacić a do serwisu mam kilkadziesiąt kilometrów, czyli trasa razy 4, + opłata montaż i demontaż. Pan w serwisie poinformował mnie tylko, że demontaż fotela jest możliwy jedynie z szynami podłogowymi. Czy ktoś z Państwa ma doświadczenia w tym zakresie ? Jeżeli jest konieczność demontażu szyn, to miałbym też prośbę o podanie rodzaju klucza, szyny mocowane są na śruby gwiazdkowe torx (tyle wiem :(). Dodaję, że fotele nie są podłączone do elektryki, nie są wyposażone w poduszki. Z góry dziękuję za pomoc. Bohdan
ODPOWIEDZ