wesol pisze:Tylko chodzi oto jakie to ma być auto. Typowe dayli czy żeby poswirowac nieco czy może do agresywnego przyspieszania. Bo zrobienie to tak jak seryjnie jest w golfie itp to mi się wcale nie widzi. Większość jazdy to ten napęd tylny będzie wleczony. Ja to widzę bardziej coś jak u mastersa było że układ jest spięty do 3 biegu i powyżej rozpina się z automatu. Miał niby regulacje też procentową ale takich rzeczy to już bym chyba nie wymagał.
Ja jak mam być szczery robie bo mam możliwość miejsce i lubię grzebać przy aucie i wyzwania które są z tym związane. Napęd może mi się przyda w zimie jak przez góry w Norwegii będe się przebijał jadąc do naszego pięknego kraju i tyle. Szkoda tylko że dawca się dopiero teraz trafił bo przed chwilą skończyłem wszystko składać dopiero co a tak już by wszystko siedziało na miejscu
Ja bym nie chciał robić tak by przeszczepić to jak w serii. To mi się mija z celem. Może tak jak mówisz gdzieś tam w zaspach może odrobinę pomoże. Nie jest to typowy napęd 4x4. Nie za bardzo da się tym jechać że wszystkie koła kręcą się ciągnąć ruchem obrotowym powolnym. Musi wpierw mielić przód i coś jak z ASR jest zdławi koła przednie z efektem szarpania i dołączy tył. W ułamkach sekund tył nabiera tej samej prędkości co przód więc jest ponownie tył odpinany.
Typowy może nie jest ale nie jest zły. Tu jest przykład że potrafi i to całkiem sporo w stosunku do "stałych" napędów innych producentów.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2OzK-oRPCbs[/youtube]