Touran 2019. Led Top i Comming Home

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
przemek23zip
Auto:: 1.5
Imię:: Michał

Touran 2019. Led Top i Comming Home

Post autor: przemek23zip »

Witam.
Mam dwa pytania odnośnie Tourana z 2019.

1. Do jazdy dziennej używany jest pasek led od kierunkowskazów, który gaśnie gdy włączamy kierunek ?

2. Funkcję Comming Home można ustawić żeby włączała się automatycznie ?
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Re: Touran 2019. Led Top i Comming Home

Post autor: Tomasz_W-wa »

1. Tak
2. Tak w radiu, w menu od oświetlenia (ja u siebie w Golf-e wyłączyłem to bo włączał mi xenony w garażu za każdym razem jak otwierałem auto z pilota, może by to przekodować na np. dzienne, a tak xenon z przetwornicą dostaje po dup... po kilka razy dziennie :/ )

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
przemek23zip
Auto:: 1.5
Imię:: Michał

Post autor: przemek23zip »

Tomasz_W-wa pisze:1. Tak
2. Tak w radiu, w menu od oświetlenia (ja u siebie w Golf-e wyłączyłem to bo włączał mi xenony w garażu za każdym razem jak otwierałem auto z pilota, może by to przekodować na np. dzienne, a tak xenon z przetwornicą dostaje po dup... po kilka razy dziennie :/ )

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
1. Jesteś pewien, że w "Led Top" świeci ten pasek, a nie w "Led Basic" ?
2. Chodzi mi o zamykanie auta z pilota. Gdy zamykam auto to gasną wszystkie światła. Przy otwieraniu światła zapalają sie automatycznie. W radiu mogę tylko ustawić długość doświetlania lub wyłączyć całkowicie.
damiangost
Początkujący
Auto:: Touran 5T
Imię:: Damian
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: damiangost »

auxen pisze:
Tomasz_W-wa pisze:1. Tak

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
1. Jesteś pewien, że w "Led Top" świeci ten pasek, a nie w "Led Basic" ?
2. Chodzi mi o zamykanie auta z pilota. Gdy zamykam auto to gasną wszystkie światła. Przy otwieraniu światła zapalają sie automatycznie. W radiu mogę tylko ustawić długość doświetlania lub wyłączyć całkowicie.

w LED TOP pasek od DRL to osobny pasek (nad kierunkiem). byc moze jest ustawiony że przy właczonym kierunkowskazie się wyłacza lub przyciemnia.
w LED BASIC DRL to takie 2 kropeczki w środku w lampie.
ODPOWIEDZ