Hej,
nabyłem właśnie Tourana 2.0TDI rok modelowy 2020 i bardzo się zdziwiłem, że nie ma oświetlenia bagażnika. Czy to normalne w tym modelu (2015-) ?
Jak sobie z tym radzicie ? W sumie nie zwróciłem na to uwagi wcześniej (oglądałem go zazwyczaj w ciągu dnia) a teraz się mocno zdziwiłem
W instrukcji jest napisane o jakiejś latarce, która niby miałaby być po lewej stronie bagażnika ale ... jest tam tylko wytłoczone miejsce w plastiku.
?
Tak to jest jak księgowi dorwą się do projektowania aut. Podstawowe rzeczy wywalą, cenę wywindują i cyferki im się zgadzają.
Dla mnie to porażka - raczej ostatnie auto z tej grupy (na ten moment)...
Nie wspomnę już o tym, że auto ma 2 tygodnie i ... już coś zaczyna trzeszczeć w drzwiach kierowcy lub słupku pomiędzy drzwiami kierowcy a tylnymi Masakra ... ostatnie 2 lata przejeździłem nową Kia Sportage i nic się nie działo. Pokusiło żeby zmienić na VW i masz Ci los
Złośliwy to jesteś . Prawdę mówiąc to Volkswagen, Audi czy Mercedes już nie robią tak dobrych aut jak 20 czy 30 lat temu. Tak jak napisał Gua77 księgowi wzięli się za projektowanie aut zamiast inżynierów i mammy jak mamy, po okresie gwarancyjnym auto ma się po prostu psuć (czasami psuje się już nawet wcześniej).
Teoretycznie producent za wiele z tego że auto się psuje to nie ma. Dostawców części zamiennych jest sporo a nawet te ori to robią jakieś firmy zewnętrzne na zlecenie. Zobacz pompy wszelakie to robi Bosch Siemens jaki Denso czy Continental. Nawet blacharka jest w zamienniku dostępna i zderzaki, lampy, chłodnice itp. im auto starsze tym tańsze graty się zakłada. Czemu się to tak psuje? Po mojemu podzespoły nie są dopracowane. Za mało testów i tańsze podzespoły stosowane. Zamiast kółka z alu czy stali robią z plastiku.
Od biedy można by jakaś lampeczke zastosować nawet taka szafkową. Tylko że sam będziesz załączać i wylaczac.
Światła nie ma w bagażniku bo 5T na większość krajów wychodzi tylko w wersji 7 foteli i dlatego w suficie masz lampkę nad bagażnikiem która teoretycznie powinna służyć za oświetlenie bagażnika gdy jest 5miejsc. Mnie to tez wkurza i muszę pogmerac w kodowaniu aby ta lampka się zapalała podczas otwierania klapy
Tylko oem sprzęt.... VAS 6150D + VAS 6154 VCDS/VCP ODS S/EOnline Development tool ELSAPROGEKO VW AUDI SEAT SKODA MAN
Touran 5T Potrzebujesz schematów, instrukcji, informacji z Etki itd... pisz