Czemu wy nie weźmiecie vcdsa żeby ustalić to.
Ehhhh
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Jak znaleźć "złodzieja" prądu?!
-
marol80
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 1 raz
Re: Jak znaleźć "złodzieja" prądu?!
Mówisz że program to znajdzie?tberent pisze:Czemu wy nie weźmiecie vcdsa żeby ustalić to.
Ehhhh
Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Jak tak to gdzie na forum szukać kogoś z okolic Olsztyna z VCDS ,może jakiś forumowicz pomoże.
- Piter7707
- Specjalista
- Auto:: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Taniej ci będzie kupić kabelek niż jeździć za każdym razem jak się będzie coś działo
-
Tytus
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 TDI AZV 2004
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
U mnie też był problem z rozładowywaniem akumulatora.
Miałem 0.23 A.
Znalazłem przyczynę - bezpiecznik nr. SC46 w kabinie.
Przy wyjmowaniu jego słychać pykanie pod kierownicą.
Czyli jest uszkodzony moduł pod kierownicą.
Na razie jeżdżę bez w/w bezpiecznika czyli bez oświetlenia kabiny i bagażnika.
Po jego wyjęciu zużycie prądu spada do 0.11A (po 2 min od zaryglowania zamków)
I tak zostawiłem i czekałem. Po 40 min spadło do 0.01 A.
Czyli lepiej niż trzeba.
Proponuję poczekać i sprawdzić jak jest po dłuższym czasie (nawet po godzinie).
Miałem 0.23 A.
Znalazłem przyczynę - bezpiecznik nr. SC46 w kabinie.
Przy wyjmowaniu jego słychać pykanie pod kierownicą.
Czyli jest uszkodzony moduł pod kierownicą.
Na razie jeżdżę bez w/w bezpiecznika czyli bez oświetlenia kabiny i bagażnika.
Po jego wyjęciu zużycie prądu spada do 0.11A (po 2 min od zaryglowania zamków)
I tak zostawiłem i czekałem. Po 40 min spadło do 0.01 A.
Czyli lepiej niż trzeba.
Proponuję poczekać i sprawdzić jak jest po dłuższym czasie (nawet po godzinie).
-
marol80
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 1 raz
Jest coś na rzeczy z tym SC46 .0,44A a po wyjęciu spada do 0,26A
Jak rozłączyłem kostkę od oświetlenia schowka to skoczyło do ok 0,90A Już się pogubiłem.
Tytus a jak działałeś z ryglowaniem? Ja zamykam zamek maski ,i z kluczyka zamykam zamki tylko czasami nie łapią mi tylne drzwi więc rygluję je tym czerwonym cypelkim przy zamku.Może coś robię źle.
Dodam że dzisiaj sprawdzałem jeszcze drzwi po przez rozłączenie kostek na słupkach ,do tego tylna klapa przy podsufitce dwie kostki (światło stop wycieraczki itd.) Niestety żadnych zamian.
Mam też lekką wilgoć w tylnej może to też warto sprzwdzić.
Jest jeszcze jedna kwestia. Zauważyłem ,że w momencie gdy chcę spryskać tylną szybę to płyn leje się z pod schowka na nogi pasażera. Moze jakieś zwarcie jest?
Tak jak w tym opisie
[listGdy chcę spryskać płynem tylną szybę to leje się do kabiny płyn, w okolicy nóg pasażera. Próbowałem dostać się tam po zdemontowaniu schowka pasażera, ale niewiele widać, oprócz tego, że wszystko zalane.
Jeden mądrala poradził mi żeby przeciągnąć nowy przewód aż od zbiorniczka z płynem do tylnego spryskiwacza.
Proszę o poradę jak to zrobić najprościej, czy górą przez słupek i pod dachem, czy może gdzieś dołem przez próg?
Co trzeba zdemontować i jak w praktyce to zrobić?
Albo gdzie może być ten przeciek i jak dostać się w jego okolice bez demontowania połowy samochodu - mokro jest aż przy poduszce pasażera.][/list]
Jak rozłączyłem kostkę od oświetlenia schowka to skoczyło do ok 0,90A Już się pogubiłem.
Tytus a jak działałeś z ryglowaniem? Ja zamykam zamek maski ,i z kluczyka zamykam zamki tylko czasami nie łapią mi tylne drzwi więc rygluję je tym czerwonym cypelkim przy zamku.Może coś robię źle.
Dodam że dzisiaj sprawdzałem jeszcze drzwi po przez rozłączenie kostek na słupkach ,do tego tylna klapa przy podsufitce dwie kostki (światło stop wycieraczki itd.) Niestety żadnych zamian.
Mam też lekką wilgoć w tylnej może to też warto sprzwdzić.
Jest jeszcze jedna kwestia. Zauważyłem ,że w momencie gdy chcę spryskać tylną szybę to płyn leje się z pod schowka na nogi pasażera. Moze jakieś zwarcie jest?
Tak jak w tym opisie
[listGdy chcę spryskać płynem tylną szybę to leje się do kabiny płyn, w okolicy nóg pasażera. Próbowałem dostać się tam po zdemontowaniu schowka pasażera, ale niewiele widać, oprócz tego, że wszystko zalane.
Jeden mądrala poradził mi żeby przeciągnąć nowy przewód aż od zbiorniczka z płynem do tylnego spryskiwacza.
Proszę o poradę jak to zrobić najprościej, czy górą przez słupek i pod dachem, czy może gdzieś dołem przez próg?
Co trzeba zdemontować i jak w praktyce to zrobić?
Albo gdzie może być ten przeciek i jak dostać się w jego okolice bez demontowania połowy samochodu - mokro jest aż przy poduszce pasażera.][/list]
-
Tytus
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 TDI AZV 2004
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Można zaryglować drzwi bez zamykania tak jak pokazuje film na początku tego postu. A można normalnie. Zamek maski oczywiście zamknięty bez zamykania maski. Co do lania się płynu marol80 w okolicy schowka to tamtędy idzie przewód wodny do klapy tylnej. Szukaj tam - pewno się rozłączył lub przeciął.