bartez55 pisze:Mi kiedyś też pękła sprężyna z tyłu w 1t3 i kupiłem bez problemu sachsa poza aso.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Są rózne twardości spręzyn itp w mojej wersji jedynie ASO, widze ze sa spręzyny tył standard i wzmocnione ale nie bede ryzykował ( może gdybym to ja miał kupować to bym posprawdzał), ale jest na gwarancja wiec niech ściągaja z ASO,
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
wesol pisze:Nie no chyba niemożliwe...? Chyba że tam jakieś silniki elektryczne założyłeś i panele słoneczne?? Z górki jechałeś?
Za tirem 92lm/h.. 2.9L/100....czemu nie mozlowe?
Bez tira 120km/h...4.9L/100..... autostrada bez wyprzedzani
Dziś też robiłem takie małe testy i faktycznie spalanie przy 110 czy nawet ze dwa km mniej to były wskazania 3.5-4.0 litra a dla testu jeszcze zszedłem do prędkości 94 km/ h i pokazało 2.6 litra. Oczewiscie trzeba teren równy mieć do jazdy bo lekko pod górkę i już większe spalanie, lekko z górki i wyniki zbliżają się prawie do zera. Tylko weź tak jedz.
Wyłącz diagnozę żarówek i będzie bez błędu, po co wstawiać cokolwiek
Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Kolego nie pisz głupot bo później inni będą to powielać.
To nie ta diagnoza, w module Bordnetz (a nie komfortu jak kolega napisał), trzeba przelutować rezystory bo te moduły są za stare i nie obsługują lamp Led (pali się żaróweczka od spalonej żarówki, nawet jak wyłączymy zimną diagnozę).
Jak miałem jeszcze Touran-a też miałem zamontowane Ledy od Skody RS i podłączone bezpośrednio do modułu elektryki (czytaj Bordnetz 3C8937049AC) z wymienionymi rezystorami, dzięki temu że dodałem jeszcze czujnik zmierzchu działało mi to tak jak by z fabryki wyszło czyli dzienne Ledy przełączały się na światła normalne jak się ściemniało czy jak wjeżdżałem do tunelu, garażu itp. i oczywiście w drugą stronę również.
Do tego miałem przednie przeciwmgielne przez Ledy i oczywiście doświetlenie zakrętów również przez Ledy.
Tomasz_W-wa pisze:Kolego nie pisz głupot bo później inni będą to powielać.
To nie ta diagnoza, w module Bordnetz (a nie komfortu jak kolega napisał), trzeba przelutować rezystory bo te moduły są za stare i nie obsługują lamp Led (pali się żaróweczka od spalonej żarówki, nawet jak wyłączymy zimną diagnozę).
Jak miałem jeszcze Touran-a też miałem zamontowane Ledy od Skody RS i podłączone bezpośrednio do modułu elektryki (czytaj Bordnetz 3C8937049AC) z wymienionymi rezystorami, dzięki temu że dodałem jeszcze czujnik zmierzchu działało mi to tak jak by z fabryki wyszło czyli dzienne Ledy przełączały się na światła normalne jak się ściemniało czy jak wjeżdżałem do tunelu, garażu itp. i oczywiście w drugą stronę również.
Do tego miałem przednie przeciwmgielne przez Ledy i oczywiście doświetlenie zakrętów również przez Ledy.