Możliwości wymiany panelu climatic

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Slimok
Auto:: Touran 1T1, 2.0 FSI, 2006
Imię:: Grzesiek

Możliwości wymiany panelu climatic

Post autor: Slimok »

Cześć wszystkim,

Generalnie pytam, bo po przeszukaniu forum wprawdzie jest sporo tego typu tematów, ale ciężko znaleźć konkretne wnioski...

Mianowicie, w moim Touranie z 2004r. posiadam panel climatic jak na foto:
Screenshot_20200921-112605_Chrome.jpg
I moje pytanie brzmi: czy jest jakikolwiek nowszy panel climatic, który by spasowal p&p? Nowszy w sensie nie tylko o panele z tourana mi chodzi ale ogólnie o VAG? Jeśli natomiast nie ma niczego p&p, to jaki panel będzie się nadawał przy najmniejszej ilości przeróbek i ew. co trzeba by było dodatkowo przerobic/dolozyc/zakodowac? Ogólnie chodzi mi po głowie jakikolwiek panel z chromowanymi obwodkami pokretel itp.

Jakieś pomysły czy też porady?

-- Wt wrz 22, 2020 11:58 --

i co? nikt nic dalej nie wie w tym temacie? może chociaż jakimś konkretnym linkiem DIY?
znalazłem temat na forum golf V o takiej przeróbce, już wiem, że potrzebuję silniczek i wiązke sterowania silniczkiem pokrętła kierunku nawiewów. Kod silniczka to 1K0-907-511J, natomiast nigdzie na aukcjach nie potrafię znaleźć silniczka z tym białym kółkiem (tzw. sprzęgłem), może ktoś poratuje chociaż nr części albo samą częścią ?
caddy12345
Przeglądacz
Auto:: Vw Caddy 1.9 TDI BSU
Imię:: Robert
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Możliwości wymiany panelu climatic

Post autor: caddy12345 »

można wymienić na taki panel ze zdjęcia ale trzeba wymienić jeszcze ramkę i wentylator od climatronic
Załączniki
Screenshot_2020-09-23 Panel climamatic Vw.png
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

caddy12345 pisze:można wymienić na taki panel ze zdjęcia ale trzeba wymienić jeszcze ramkę i wentylator od climatronic
... oraz dołozyc silniczek do sterowania kierunkiem nawiewu ;)
Slimok
Auto:: Touran 1T1, 2.0 FSI, 2006
Imię:: Grzesiek

Post autor: Slimok »

yox pisze:
caddy12345 pisze:można wymienić na taki panel ze zdjęcia ale trzeba wymienić jeszcze ramkę i wentylator od climatronic
... oraz dołozyc silniczek do sterowania kierunkiem nawiewu ;)
Yox.. Twój temat chyba czytałem, że coś takiego masz za sobą..? Możesz wyjaśnić z czego ten panel, i co to za wentylator trzeba jeszcze wymienić. Ten panel bardzo spoko, w sumie wstępnie myślałem nad prostrzym panelem z golfa VI, który ma tylko 4 biegi powietrza i nie ma ikonek na pokretlach, ale ten jest duzo ladniejszy. Masz jakieś ciekawe rady?

Generalnie do tej pory zamierzałem zmianę raczej na taki panel:
vw-climatic-panel-golf-5-6-passat-slika-48251366.jpg
Ale wyczytałem gdzieś, że jak mam panel z 'econ' to będzie problem z wymianą na taki z 'A/C' .. czy jesteś w stanie się do tego również odnieść i poradzić co trzeba jeszcze by zmienić jeśli rzeczywiście tak jest?
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

... to wieki temu było skoro czytałeś temat, to tam są szczegóły ;)
ODPOWIEDZ