Zasilanie dla wideo-rejestratora

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
pendzel_3
Kandydat
Auto:: Toran 1.9AVQ
Imię:: Pendzel
Podziękował: 3 razy

Zasilanie dla wideo-rejestratora

Post autor: pendzel_3 »

Witajcie ;) ,

Mój Touran (2003r :19: ) podaje napięcia na gniazda zapalniczki w sposób ciągły, nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Z tego co się orientuje to w nowszych wersjach napięcie jest odcinane po wyjęciu kluczyka.
Czy da się to jakoś zmienić? jeśli nie to będę musiał się wpiąć w instalację w miejscu gdzie zasilanie zostaje odcięte. Jakie miejsce będzie do tego najlepsze?

Na szybko myślałem o zasilaniu radia, ale z informacji jakie znalazłem to bezpiecznik radia znajduje się w skrzynce w komorze silnika, więc pozostaje wpiąć się gdzieś przy radiu? Czy może macie jakieś inne lepsze pomysł?

Ogólnie chodzi o to aby rejestrator przechodził w stan uśpienia, a nie nagrywał Ciągle bo to jak wiadomo doprowadzi do rozładowania akumulatora.

Miłego dzionka :piwo:
wojtas4589
Początkujący
Auto:: GOLF BKC 2004
Imię:: Wojciech
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Zasilanie dla wideo-rejestratora

Post autor: wojtas4589 »

pendzel_3
Kandydat
Auto:: Toran 1.9AVQ
Imię:: Pendzel
Podziękował: 3 razy

Post autor: pendzel_3 »

No i masz, nie znalazłem tego tematu wcześniej, Wielkie dzięki dla Ciebie. W weekend w takim razie czeka mnie zabawa:).
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Dziadek13 »

Ja mam tak zrobione z gniazda bezpiecznika 34 jest wolne ale jest tam napięcie 12V po kluczyku prowadzę przewód na lewo i po zdjęciu tej pokrywy buduje tam gniazdo zapalniczki na tym przewodzie buduje wsówke męską drugi koniec do zasilania zapalniczki czyli plus a minus znajdziesz pod tą pokrywą, i gotowe.Ja osobiście że mam CB zabudowałem filter przeciw zakłóceniowy do zasilania gniazda zapalniczki bo trzeszczało po podłączeniu napięcia w CB i zrobiłem troche przeróbki dałem mocniejszy zasilacz i z niego zasilam rejestrator,janosika i jak potrzeba to nawigacje.

Obrazek

Obrazek
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Post autor: dexter23pl »

Ja bez ciągnięcia przewodów zrobiłem inaczej.
podpoiłem się pod zasilanie lusterka wstecznego bo one jest po kluczyku, a tę ładowarkę czy zasilacz wsadziłem nad lampke oświetlenia kabiny.
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Dziadek13 »

Trza mieć zasilanie do lusterka wstecznego w tych rocznikach nie było chyba że ktoś sobie zrobił zrób to sam.
ODPOWIEDZ