Wymiana tylniej kratki nawiewu w podłokietniku
-
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2004
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
Wymiana tylniej kratki nawiewu w podłokietniku
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi jak wymienic tylną kratke nawiewu która znajduje sie w podłokietniku? Przeszukałem forum ale instrukcje kóre znalazłem są nieco inne. U mnie znalazłem jedną śrubkę z tyłu pod zapalniczką. Nie widze nic innego. Nie chce szarpać żeby czegoś nie urwać. Touran 1T1 2004 1.9TDI.
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Re: Wymiana tylniej kratki nawiewu w podłokietniku
Kiedyś wymieniałem tą kratke. Pamiętam że jest tam śruba z tyłu. W starej kratce mocowanie wyłamałem i śrubę wykręciłem. W nowej okazało się że maskownice się ściąga i można śrube wkręcić.
Zdjąłem maskownice, założyłem nową kratke a raczej sam tunel, śruba, i założyłem maskownice.
Pamiętam, że to jest jakoś tak zrobione, że jak założysz maskownice - kratke, to później jej już chyba nie da się zdjąć.
Dawno to było jak to robiłem możliwe że coś pomieszałem.
Zdjąłem maskownice, założyłem nową kratke a raczej sam tunel, śruba, i założyłem maskownice.
Pamiętam, że to jest jakoś tak zrobione, że jak założysz maskownice - kratke, to później jej już chyba nie da się zdjąć.
Dawno to było jak to robiłem możliwe że coś pomieszałem.
1T3 CFHC
-
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2004
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
Re: Wymiana tylniej kratki nawiewu w podłokietniku
Maskownice sciągnąłem a raczej wyrwałem i właśnie nic wiecej nie widze. Z tyłu jest maskownica na cały tunel bez zadnej śrubki. Nie chce za bardzo tego ciągnąć żeby czegoś nie urwać. Może trzeba gdzieś podważyć i wyskoczy? jakies propozycje?