Problem z przednią prawą lampą - gaśnie co jakiś czas wszyst
-
wieniek66
- Auto:: touran 2,0 cross 2011
- Imię:: WIESŁAW
Problem z przednią prawą lampą - gaśnie co jakiś czas wszyst
Dzień dobry. Mam na imię Wiesław i Jestem tutaj całkiem nowy i bardzo mozliwe że problem był poruszany ale nie umiem znaleść tematu. Mam tourana cross z 2012 roku 17o koni ze skrzynia dsg. Od jakiegoś czasu mam problem z przdnią prawą lampą. Gasnie w w niej dosłowie wszystko (krótkie, długie i nie ma nawet kierunkowskazu w niej i gasnie razem z prawą lampą również prawy dolny halogen - pozycja pali się normalnie w tej lampie. BYłem u elektryka dołożył dodatkową masę do tej lampy i gasnie dalej. Spotkła się ktoś z taką sytutacją? Pewnie trzeba zmienic moduł oświetlenia o nie wiem co jeszcze może być. Komputer nie wyświetla żadnego błędu i chyba mam problem bo nie bardzo wiem gdzie szukac problemu. Może ktos podpowiedzieć w którym miejscu mniej więcej w aucie znajduje się moduł świateł? Bardzo prosze o odpowiedź. POZDRAWIAM
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: Problem z przednią prawą lampą - gaśnie co jakiś czas ws
... jezeli nie masz xennon to nie ma osobnego "modułu swiateł"
... sprawdz BCM (wtyczki)
-
wieniek66
- Auto:: touran 2,0 cross 2011
- Imię:: WIESŁAW
yox pisze:... jezeli nie masz xennon to nie ma osobnego "modułu swiateł"
Cześć. Dzięki za odpowiedź. NIe mam ksenonów. Wiesz może kolego w ktorym miejscu mniej więcej są te wtyczki. Wtyczka do samej lampy jest sprawdzona. Dzięk za podpowiedź o tym module bo już szukałem żeby go kupić. A może to być czasami problem w bezpiecznikach? Czy bezpieczniki nie sa podłączone do lamp? Mieszkam na wsi i mój elektryk za bardzo nie ogarnia tematu. Pewnie będę musiał szukac innego ale póki co gdzieś dalej jak chcę się umówić to wszyscy mają odległe terminy.yox pisze:... jezeli nie masz xennon to nie ma osobnego "modułu swiateł"![]()
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... to gdzie mieszkasz nie mam znaczenia, dostep do internetu/google jak widac masz wiec wpisz sobie w szukajkę "BCM Touran 2011" lub "body control Module PQ" i czytaj...