Problem z przednią prawą lampą - gaśnie co jakiś czas wszyst

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
wieniek66
Auto:: touran 2,0 cross 2011
Imię:: WIESŁAW

Problem z przednią prawą lampą - gaśnie co jakiś czas wszyst

Post autor: wieniek66 »

Dzień dobry. Mam na imię Wiesław i Jestem tutaj całkiem nowy i bardzo mozliwe że problem był poruszany ale nie umiem znaleść tematu. Mam tourana cross z 2012 roku 17o koni ze skrzynia dsg. Od jakiegoś czasu mam problem z przdnią prawą lampą. Gasnie w w niej dosłowie wszystko (krótkie, długie i nie ma nawet kierunkowskazu w niej i gasnie razem z prawą lampą również prawy dolny halogen - pozycja pali się normalnie w tej lampie. BYłem u elektryka dołożył dodatkową masę do tej lampy i gasnie dalej. Spotkła się ktoś z taką sytutacją? Pewnie trzeba zmienic moduł oświetlenia o nie wiem co jeszcze może być. Komputer nie wyświetla żadnego błędu i chyba mam problem bo nie bardzo wiem gdzie szukac problemu. Może ktos podpowiedzieć w którym miejscu mniej więcej w aucie znajduje się moduł świateł? Bardzo prosze o odpowiedź. POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Re: Problem z przednią prawą lampą - gaśnie co jakiś czas ws

Post autor: yox »

... jezeli nie masz xennon to nie ma osobnego "modułu swiateł"
... sprawdz BCM (wtyczki)
wieniek66

yox pisze:... jezeli nie masz xennon to nie ma osobnego "modułu swiateł"
yox pisze:... jezeli nie masz xennon to nie ma osobnego "modułu swiateł" :bry:
Cześć. Dzięki za odpowiedź. NIe mam ksenonów. Wiesz może kolego w ktorym miejscu mniej więcej są te wtyczki. Wtyczka do samej lampy jest sprawdzona. Dzięk za podpowiedź o tym module bo już szukałem żeby go kupić. A może to być czasami problem w bezpiecznikach? Czy bezpieczniki nie sa podłączone do lamp? Mieszkam na wsi i mój elektryk za bardzo nie ogarnia tematu. Pewnie będę musiał szukac innego ale póki co gdzieś dalej jak chcę się umówić to wszyscy mają odległe terminy.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

... to gdzie mieszkasz nie mam znaczenia, dostep do internetu/google jak widac masz wiec wpisz sobie w szukajkę "BCM Touran 2011" lub "body control Module PQ" i czytaj... ;)
wieniek66

DZIEKI BARDZO :super: :ok:
ODPOWIEDZ