Touran jak kamper?
-
- Auto:: Fiat
- Imię:: Michał
Touran jak kamper?
Witam! Chciałbym się zapytać czy ktoś ma lub próbował przerobić Tourana na wersje ala kamper? Myślę nad takim większym samochodem typu minivan i wybór padł na ten model Volkswagena. Widziałem jednego Tourana i jednego Caddy, ale chciałbym zobaczyć więcej inspiracji. Co do silnika to padło na 1.6, chociaż myślę też na słynnym TeDeIkiem.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Re: Touran jak kamper?
Bywam i lubię kempingi. Jeżdżę Touranem ale śpię w namiocie. Często podglądam sobie inne auta i kampery na polach. Najczęściej przerabiane są właśnie budy typu Caddy, Berlingo, ostatnio widziałem Roomstera.
Wg. mnie nic więcej w Touranie nie zrobisz poza półka na którą rozlozysz materac. W Touranie można spać ale nie uprawiać caravaning wg. mnie. Passat np. jest dłuższy i wyższa osoba lepiej się wyśpi.
Wg. mnie nic więcej w Touranie nie zrobisz poza półka na którą rozlozysz materac. W Touranie można spać ale nie uprawiać caravaning wg. mnie. Passat np. jest dłuższy i wyższa osoba lepiej się wyśpi.
Pozdrawiam!
- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Michalfc8 tutaj masz temat kolegi Tramp-trend co zmodził na kampera, co prawda Caddy, a nie Tourana, ale zawsze to jakiś początek.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... dowa+caddy
-
- Auto:: Fiat
- Imię:: Michał
Widziałem chyba juz wszystkie te filmiki, zawsze coś można znaleźć z pomysłów.tinware pisze:Widziałem wiele filmików na YouTube:
Właśnie widziałem ten temat. Pomysł i wykonanie fajny, ale szkoda że to nie Touran.gordon pisze:Michalfc8 tutaj masz temat kolegi Tramp-trend co zmodził na kampera, co prawda Caddy, a nie Tourana, ale zawsze to jakiś początek.
O takim typowym caravaningu nie myślę, tylko raz na kiedyś wyjechać na jakiś weekend nad jakąś wode czy coś. O tych samochodach myślałem, ale myślę też pod względem tego by to auto było na codzień a te samochody pod tym względem do mnie nie przemawiają(poza Passatem, ale też nie w moim guście).Ciapek pisze:Bywam i lubię kempingi. Jeżdżę Touranem ale śpię w namiocie. Często podglądam sobie inne auta i kampery na polach. Najczęściej przerabiane są właśnie budy typu Caddy, Berlingo, ostatnio widziałem Roomstera.
- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Czy Transporter nie byłby lepszym pomysłem?
Może po prostu Touran + przyczepa?
Może po prostu Touran + przyczepa?