Koło dojazdowe
- pejta24
- Kandydat
- Auto:: 2.0 TDI CFHC
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 3 razy
Koło dojazdowe
Witam jakie koło dojazdowe (rozmiar) wybrac do 1t3 tak aby weszło zamiast zestawu. Wybór od 16 do 18 cali letnie mam 17". Ma ktoś może zdjęcie jak to wygląda w bagazniku.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Koło dojazdowe
Ja zamiast dojazdówki wsadziłem pełne koło w rozmiarze R16. Ale wymieniałem podłogę bagażnika na wysoką w tym przypadku aby się zmieściło.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO

- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Wpierw trzeba zbadać sprawę średnicy koła a właściwie długości obwodu by ta dojazdowka za bardzo nie odstawała od kół pozostałych w aucie. Czy dojazd czy zwykłe koło to zależne od podłogi. Można też kupić sznurek butylowy i szydło i koło na drodze sobie naprawić.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- jacek j
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T3 2.0 2013
- Imię:: Jacek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Chyba że np. przetniesz opone z boku o krawężnik. Kiedys na trasie wjechałem w odważnik od felgi stalowej. Jak wyhamowałem jeszcze siedział w oponie.
Wtedy sznurek to tylko na szyje :-)
Czytałem że dobrze pasuje dojazdowka 18.
Wtedy sznurek to tylko na szyje :-)
Czytałem że dobrze pasuje dojazdowka 18.
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2021 12:32 przez jacek j, łącznie zmieniany 1 raz.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Tak to prawda. Ja kiedyś w Szczecinie jechałem trasa zamkowa i najechałem na czyjąś obudowę lusterka. Pewnie nic by się nie stało gdyby nie to że ja zauważyłem w ostatniej sekundzie i odbiłem kiera. Najechałem bokiem opony. Pompkę miałem i jakiś śmieszny zestaw naprawczy ale to za mało było żeby ujechać gdzieś kawałek. Jakbym miał może z kawałek denatki i klej typu superglue to może coś bym wyczarował by się jakoś doczlapac. Dojazdowka też warto co jakiś czas podpompowac bo jeśli pompki nie mamy to też może być lipa.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC